Αρχική eWallet Viva Wallet

Viva Wallet

482
0
Viva wallet logo

To Viva Wallet είναι το πρώτο ελληνικό ψηφιακό πορτοφόλι που ήρθε για να δώσει λύση στις online συναλλαγές και όχι μόνο, ύστερα από την επιβολή των capital controls. Βέβαια λειτουργεί από τις αρχές του 2013, αλλά έγινε ευρέως γνωστό από το 2015 καθώς γνωστές εταιρείες όπως η Paysafe αποσύρθηκαν, προσωρινά όπως διαπιστώθηκε, από τον ελληνικό χώρο.

Το ηλεκτρονικό αυτό πορτοφόλι αναπτύχθηκε από την Viva Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε., η οποία είναι αδειοδοτημένη από την Τράπεζα της Ελλάδος. Mε την επιβολή των capital controls, αναγκάστηκαν οι Έλληνες να πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές με την χρήση χρεωστικής κάρτας και άλλων μέσων ηλεκτρονικών συναλλαγών. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια και  η ανάπτυξη της τεχνολογίας, αφού είναι πολύ ευκολότερο και χωρίς επιπλέον χρέωση να κάνουν αυτές τις συναλλαγές με e-banking ή με ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι όπως το Viva Wallet, από τον υπολογιστή, tablet ή ακόμα και το κινητό τους τηλέφωνο. Απλά με την εφαρμογή Viva Wallet app απλουστεύεται η διαδικασία χωρίς κόπο.

Με το Viva Wallet, όπως και με τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα σε τρίτους, να πληρώσετε λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας και οποιαδήποτε αγορά σε φυσικό κατάστημα ή e-shop με το σήμα Viva Wallet. Επιπλέον μπορείτε να αγοράσετε αεροπορικά, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εισιτήρια για θέατρο, κινηματογράφους, μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες και αθλητικούς αγώνες μέσω του viva.gr. Ο τρόπος λειτουργίας του δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτόν των ήδη γνωστών Paypal, Skrill ή Neteller. Πολύ σημαντικό είναι ότι έλυσε τα χέρια των παικτών του στοιχήματος, καθώς μπορούν να γίνουν πλέον και καταθέσεις σε νόμιμες εταιρείες στοιχημάτων. Και όλα αυτά απλά, με πληρωμή του ποσού σε οποιοδήποτε από τα πάρα πολλά Viva spots.

Η διαδικασία απλή:

Ανοιγμα λογαριασμού

Στο Viva Wallet, συμπληρώνοντας όνομα, e-mail, τηλέφωνο. Επιβεβαιώνετε τα στοιχεία σας με τον σύνδεσμο που σας στάλθηκε στο e-mail και τον κωδικό στο κινητό τηλέφωνο σας. Η εγγραφή ολοκληρώθηκε!
Καλό θα ήταν να ταυτοποιήσετε τον λογαριασμό σας, αφού δηλώσετε και τα υπόλοιπα στοιχεία σας. όπως διεύθυνση και ΑΦΜ. Αυτό γίνεται, ανεβάζοντας μια φωτοτυπία της αστυνομικής σας ταυτότητας και ενός λογαριασμού ΔΕΚΟ που να φαίνεται η διεύθυνση και το ΑΦΜ για να έχετε μεγαλύτερο όριο συναλλαγών. Ετσι το ετήσιο όριο συναλλαγών, από 2.500€ γίνεται απεριόριστο.

Φορτιση χρημάτων

1/ Μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας.
2/ Με κωδικό e-money που μπορείτε να προμηθευτείτε στα πάρα πολλά Viva spots που υπάρχουν, όπως ΕΚΟ, BP, Media Markt, Public τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Εκεί πληρώνετε πρώτα το επιθυμητό ποσό φόρτισης 10€, 20€, 50€, 100€ ή πολλαπλάσια αυτών. Μετά παίρνετε κωδικό, τον οποίο καταχωρείτε στον λογαριασμό σας. Αυτός ο τρόπος φόρτισης είναι δωρεάν.
3/ Με μετρητά, εκδίδοντας πρώτα κωδικό από την εταιρεία που θέλετε να πληρώσετε με το ακριβές ποσό και μετά πληρώνοντας τον, στα Viva spots που προαναφέραμε. Με αυτόν τον τρόπο έχετε επιπλέον χρέωση 1€.
4/ Με e-banking, χρεώνοντας τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Η ανάληψη αξίζει να σημειώσουμε οτι γίνεται στην κάρτα σας ή στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Στον τραπεζικό λογαριασμό είναι πιο σύντομη η μεταφορά αυτή.

Πολυ σημαντικό είναι οτι μπορείτε να εκδόσετε και κάρτα Viva Wallet card με 4,99€ που αφορά το υπόλοιπο του λογαριασμού σας, για μεγαλύτερη διευκόλυνση των συναλλαγών. Είναι προπληρωμένη (prepaid) Mastercard, βγαίνει εύκολα, καθώς δεν απαιτείται πιστοληπτικός έλεγχος.

Περισσότερες πληροφορίες Viva Wallet

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.