Αρχική freelance Upwork

Upwork

445
0
Upwork logo freelance

Από τις αγαπημένες μου εταιρείες η Upwork, έχει πολύ απλό και γενικά user friendly interface. Πρόκειται για την πρώην oDesk, πολλοί ίσως την ξέρουν, πρόσφατα άλλαξε ονομασία. Έχει συγχωνευτεί με την Elance, που αναλύω εδώ, αλλά θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δύο διαφορετικές ιστοσελίδες, όπως δήλωσαν. Με πάνω από 1 εκατομμύριο εταιρείες ως εργοδότες και πολλές παροχές, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για freelancing. Σε αυτή την αγορά εξωτερικής ανάθεσης εργασιών μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές εργασίες που ταιριάζουν με τις ικανότητες σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε μετάφραση, εισαγωγή δεδομένων, γραματειακά καθήκοντα, σχεδιασμός γραφικών και οικονομικές υπηρεσίες, δημιουργία εφαρμογών κινητών, διαφήμιση στο διαδίκτυο κ.α..

Η εγγραφή είναι δωρεάν και δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε συνδρομή. Χρέωση υπάρχει όταν αναλαμβάνετε ένα project, το οποίο μπορεί να είναι project με σταθερή τιμή (fixed-price) ή με αμοιβή ανά ώρα, η οποία είναι 10%. Γενικά έχει πολλά επιπλέον εργαλεία τα οποία στοχεύουν να βοηθήσουν τον freelancer να αναδειχθεί στην αγορά εργασίας, όπως μέσο παρουσίασης δεξιοτήτων και εμπειρίας (Portfolio), τρόπους προώθησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α.. Είναι πολύ καλό, ακόμη και για έναν καινούργιο.

Αρχικά, όπως θα διαπιστώσετε, ξεκινάτε με χαμηλές αμοιβές προκειμένου να χτίσετε ένα ισχυρό προφίλ.Το να αναλάβετε κάποια project και να αποκτήσετε αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στο προφίλ που έχετε στην Upwork με καλή κριτική από τους εργοδότες, είναι πολύ σημαντικό. Έτσι και αλλιώς, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, και οι υποψήφιοι πολλοί, κάτι το οποίο συνεπάγει χαμηλές αμοιβές, τουλάχιστον στην αρχή.

Θα δείτε επίσης, επειδή είναι αγορά με πολλές χώρες παγκοσμίως, ότι μπορείτε να βρείτε παρόμοιες εργασίες με διαφορετικές όμως αμοιβές. Όπως και να έχει πάντως, αυτό βασίζεται στην δική σας κρίση, για το πόσο είναι το minimum που θα μπορούσατε να δεχτείτε σαν αμοιβή. Απαραίτητο να περάσετε μερικά τεστ τα οποία πιστοποιούν τις ικανότητες που έχετε δηλώσει στους μελλοντικούς εργοδότες σας. Πάντως και εδώ τα οφέλη είναι πολλά και για εργαζόμενους αλλά και για εργοδότες.Πολύ απλά, μπορείτε να δουλέψετε πολλές φορές με τον δικό σας ρυθμό, από το σπίτι σας.

Τις αμοιβές σας μπορείτε να τις κάνετε ανάληψη στην τράπεζα με έμβασμα, αλλά προτείνω, λόγω των διαφορετικών χρεώσεων, να έχετε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) PaypalSkrill ή Payoneer με κύριο νόμισμα το δολάριο, για να πληρώνεστε σε αυτό, με όσο το δυνατόν χαμηλότερες χρεώσεις.

Περισσότερα στο website της εταιρείας:

Upwork

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.