Αρχική freelance Freelancer

Freelancer

405
0
Freelancer logo freelancing

Το Freelancer είναι από τα παλαιότερα, και το μεγαλύτερο freelance site στον κόσμο, αυτή την στιγμή. Προσφέρεται και στην ελληνική γλώσσα, καθώς εισέβαλε δυναμικά στην ελληνική αγορά εργασίας, από τον Νοέμβριο του 2013. Επεκτείνοντας τον ενδιαφέρον του και στην χώρα μας λοιπόν, συνεχίζει με αποτελεσματικό τρόπο να παρέχει τις υπηρεσίες του σε πάνω από 12 εκατομμύρια χρήστες. Αυτοί είναι κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, εξωτερικοί συνεργάτες και επιχειρήσεις ως εργοδότες.

Σε αυτή την αγορά εξωτερικής ανάθεσης εργασιών μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές ειδικότητες που μπορεί να ταιριάζουν με τις ικανότητες σας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, εισαγωγή δεδομένων, συγγραφή, σχεδιασμός γραφικών-επαγγελματικής κάρτας-λογότυπου, οικονομικές υπηρεσίες, δημιουργία εφαρμογών κινητών, προγραμματισμός ιστοσελίδων, διαφήμιση διαδικτύου και διάφορα άλλα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος βέβαια, καθώς είναι πολλοί οι υποψήφιοι, κάτι το οποίο συνεπάγει χαμηλότερες αμοιβές. Τα οφέλη όμως είναι πολλά και για εργαζόμενους αλλά και για εργοδότες καθώς μπορείτε να βρείτε και να εκτελέσετε εργασίες γρηγορότερα, από το σπίτι σας. Ότι πρέπει ακόμη και για έναν καινούργιο freelancer.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε συνδρομή. Τις αμοιβές σας μπορείτε να τις κάνετε ανάληψη στην τράπεζα με έμβασμα ή σε κάποια πιστωτική σας κάρτα, αλλά πιστεύω ότι και εδώ επιβάλλεται, λόγω των χρεώσεων, να έχετε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet), για να πληρώνεστε σε αυτό. Χρέωση υπάρχει όταν αναλαμβάνετε ένα project. Το project μπορεί να είναι με σταθερή τιμή (fixed-price) ή με αμοιβή ανά ώρα. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι θα πρέπει να χτίσετε ένα δυνατό προφίλ, αναλαμβάνοντας εργασίες, στην αρχή με χαμηλότερες αμοιβές, και να τις εκτελείτε εισπράττοντας καλές κριτικές. Έτσι, δημιουργείτε καλύτερη εικόνα, ώστε να σας προτιμήσουν ξανά οι ίδιοι ή άλλοι εργοδότες που βλέπουν το προφίλ σας πριν σας προσλάβουν για κάποιο project. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα γι’ αυτό, όπως να περάσετε κάποια τεστ, τα οποία θα πιστοποιούν τις ικανότητες σας στους μελλοντικούς εργοδότες.

Γενικά έχει πολλά επιπλέον εργαλεία τα οποία στοχεύουν να βοηθήσουν τον freelancer να αναδειχθεί στην αγορά εργασίας. Κυριότερα είναι τα μέσα παρουσίασης δεξιοτήτων και εμπειρίας (Portfolio), οι τρόποι προώθησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α. Επίσης, υπάρχουν κάποιες αναβαθμίσεις που μπορείτε να κάνετε στην κατάσταση λογαριασμού σας, έναντι κάποιας χρέωσης. Αυτές οι αναβαθμίσεις, μπορούν να σας δώσουν περισσότερα πλεονεκτήματα, λεναντι του ανταγωνισμού. Περισσότερες πληροφορίες για τις χρεώσεις εδώ. Ίσως θα πρέπει να επενδύσετε, αν έχετε σκοπό να ασχοληθείτε σοβαρά, προκειμένου να καταξιωθείτε στην αγορά, να γίνετε ανταγωνιστικοί. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να απαιτήσετε και καλύτερες απολαβές μακροπρόθεσμα.

Περισσότερα στο site της εταιρείας:

Freelancer

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.