Αρχική advertising Διαφημιστικό δίκτυο AdSense

Διαφημιστικό δίκτυο AdSense

571
0
Ψηφιακό διαφημιστικό δίκτυο Google Adsense
Ψηφιακό διαφημιστικό δίκτυο Google Adsense
Πρώτη επιλογή, εύκολη και δωρεάν από την Google, το διαφημιστικό δίκτυο Adsense. Ιδανικό για εσάς που έχετε Google λογαριασμό και blog μέσω του Blogger αλλά απευθύνεται σε όλους τους εκδότες, με τεράστια απήχηση παγκοσμίως. Έχει βέβαια κάποιους σαφείς κανόνες που πρέπει να τηρούνται όσον αφορά το περιεχόμενο του blog σας και μπορείτε να τους δείτε εδώ, αλλά έχει και κάποια αδιευκρίνιστα σημεία, όπως δεν γράφει πουθενά για τις ελάχιστες απαιτήσεις, το ελάχιστο διάστημα ή αριθμό αναρτήσεων που πρέπει να έχει κάποιος στο blog για να γίνει αποδεκτός. Δεν θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει δεκτό ένα blog με περιεχόμενο που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα, όπως ταινίες, βιβλία κλπ., χωρίς την συγκατάθεση του παραγωγού, πορνογραφικό υλικό, παράνομες ουσίες κ.α., με μοναδικό στόχο την ποιοτικότερη εμπειρία χρηστών όλων των ηλικιών και διαφημιζομένων.
Από την στιγμή που εγκριθεί η αίτηση σας όμως και τοποθετήσετε τις διαφημίσεις, ώστε να δένουν με το blog σας αποδοτικά, δεν ασχολείστε με την διαφήμιση πια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε έμφαση στο περιεχόμενο του blog σας, ενώ το διαφημιστικό σας πρόγραμμα “τρέχει” από μόνο του. Θα πρέπει να έχετε ποιοτικό και μοναδικό περιεχόμενο και το blog σας να μην είναι επανάληψη άλλων blogs, ώστε να ξεχωρίζει, να δίνει κάτι το διαφορετικό που λείπει από το internet. Δεν θα πρέπει επίσης να υπερφορτώσετε το blog σας με διαφημίσεις και αυτές θα πρέπει να ξεχωρίζουν από το περιεχόμενο, χωρίς να παραπλανάται ο αναγνώστης. Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, να μην κάνετε παρατυπίες. Όπως να τοποθετήσετε διαφημίσεις που ανοίγουν με πατήματα κουμπιών που άλλο γράφουν, αλλά οδηγούν στην διαφήμιση. Ή μην πατάτε οι ίδιοι τις διαφημίσεις, ούτε να χρησιμοποιείτε μεθόδους τεχνητής αύξησης των κλικ, θα σας κλείσουν τον λογαριασμό, όπως είναι φυσικό.

Οι δυνατότητες που υπάρχουν από εκεί και πέρα είναι πολλές. Είναι σίγουρα το πιο κερδοφόρο και σταθερό δίκτυο από τα διαθέσιμα, είναι της Google άρα η αξιοπιστία και η πληρωμή θεωρείται εγγυημένη, έχει διεθνή επιτυχία και πολλούς διαφημιζόμενους, άρα και διαφημίσεις. Λάβετε υπόψιν σας ότι πληρώνεστε για κάθε κλικ που γίνεται σε κάθε διαφήμιση που βρίσκεται στο blog/site σας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δηλαδή αν θα γίνει αγορά από τον διαφημιζόμενο. Αυτό το κέρδος που εισπράτετε προέρχεται από το Cost Per Click (CPC) που αναλύουμε εδώ και στην ουσία από άλλη υπηρεσία της Google, την AdWords.

Πως λειτουργεί

Μπορείτε να επιλέξετε ή να αποκλείσετε κάποιες κατηγορίες διαφημιζομένων, ανάλογα με το περιεχόμενο του blog σας, όπως επίσης τον αριθμό διαφημίσεων και τα σημεία που θέλετε να εμφανίζονται. Από εκεί και πέρα, το δίκτυο αυτόματα αναπροσαρμόζει ποιές διαφημίσεις θα προβάλει. Αυτές καθορίζονται ανάλογα την προέλευση του επισκέπτη, ώστε να είναι πιο πιθανό να τον ενδιαφέρει και να αγοράσει. Για παράδειγμα, αν ένας επισκέπτης στο blog σας που χρησιμοποιεί την Ελληνική γλώσσα, είναι από την Γερμανία, οι διαφημίσεις που θα δει θα είναι στα Γερμανικά, στοχευμένο προς αυτόν και την περιοχή που μένει, γιατί είναι πιο πιθανό να του προσελκύσει το ενδιαφέρον. Σίγουρα το AdSense είναι μια αξιόπιστη λύση στα διαφημιστικά δίκτυα, για κάθε έναν που θέλει να κερδίσει χρήματα από το blog ή site που έχει.

Δείτε ένα πολύ ωραίο βίντεο, για το πως φτιάχνετε λογαριασμό Adsense για το YouTube κανάλι σας!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.