Αρχική eshop Φτιάξτε eshop στο eBay

Φτιάξτε eshop στο eBay

1422
0
eBay eshop logo
Το eBay είναι παγκοσμίως γνωστή πλατφόρμα για eshop, όπου μπορείς να πουλήσεις και να αγοράσεις σχεδόν τα πάντα. Αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο e-mall, που φιλοξενεί πολλά eshops και μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα, παλιά και καινούργια.
Δεν είναι κάτι καινούργιο να φτιάξεις eshop στο eBay καθώς λειτουργεί πολλά χρόνια και ο ρυθμός αύξησης είναι ραγδαίος τα τελευταία χρόνια. Θα το δούμε όμως πιο ειδικά, ξεδιαλύνοντας πολλές λεπτομέρειες που πολλοί δεν ξέρουν, ειδικά στην Ελλάδα, προκειμένου να μπορεί κάποιος να δημιουργήσει eshop.

Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε καταλήξει στο τι θα πουλήσουμε, όπως και σε κάθε περίπτωση δημιουργίας eshop. Αυτό περιλαμβάνει πέρα από την κατηγορία προϊόντων, που θα πρέπει να μην είναι κορεσμένη, και την τιμολογιακή πολιτική. Συμπεριλαμβανομένων των διάφορων εξόδων και τα κόστη μεταφοράς, θα πρέπει να έχουμε ανταγωνιστικές τιμές. Ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουμε κέρδος, καθως τώρα βρισκόμαστε στην παγκόσμια αγορά. Επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψη οτι πρέπει να διαθέσετε αρκετό χρόνο, τόσο στο στήσιμο, όσο και κατα την διάρκεια της λειτουργίας του. Από την στιγμή που διαθέτετε, δεν θα πρέπει να φοβάστε, όλοι κάπως έτσι ξεκίνησαν!

Δεν είναι όμως απαραίτητο να έχετε δικά σας προϊόντα! Μπορείτε, είτε με την μεθοδο του dropshipping που περιγράφουμε εδώ, είτε με την μετάπωληση, να έχετε σημαντικό κέρδος. Εκατομμύρια άτομα ψάχνουν στο eBay για ευκαιρίες, μπορείτε να το κάνετε και εσεις. Με την διαφορά οτι θα αγοράζετε σε χαμηλή τιμή αλλά εσείς θα πουλάτε σε υψηλότερη, με την διαφορά να είναι το κέρδος σας!

Ξεκινώντας eshop στο eBay

Ξεκινάμε λοιπόν, φτιάχνοντας έναν λογαριασμό, με username και password.

Εγγραφή στο eBay                               Δημιουργία λογαριασμού στο eBay

Εδώ να τονίσουμε ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις εγγραφής: είτε με Προσωπικό λογαριασμό, είτε ως Επαγγελματικό λογαριασμό. Μπορείτε να πουλήσετε ως ιδιώτες, αλλά υπάρχει ο περιορισμός λίγων τεμαχίων ανα μήνα. Αν το κάνετε σε επαγγελματικό επίπεδο, θα πρέπει να κάνετε έναρξη επιχείρησης.

Αμέσως μετά, δημιουργείτε ένα username ορατό προς όλους, διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιείτε για είσοδο.

eBay username setting

Δίνετε επιπλέον πληροφορίες για την το όνομα σας, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας και ιδιότητα

Περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση στο eBay

μετά την επιβεβαίωση του κινητού σας τηλεφώνου, μπορείτε να αρχίσετε να “στήνετε” το καταστημα σας. Αρχίζετε με την κατηγορία των προϊόντων που έχετε

Κατηγορία προϊόντων στο eBay

 

 

χρησιμοποιώντας ένα προκατασκευασμένο template που θα σας βοηθήσει να κατηγοριοποιήσετε τα προϊόντα σας

Template στο eBay

 

 

 

 

 

Αφου καθορίσετε το όνομα του template, τον τίτλο-υπότιτλο του καταστήματος, περιγραφή, την κατηγορία προϊόντων και διάφορα στοιχεία των προϊόντων όπως φωτογραφίες, είστε έτοιμοι να πουλήσετε. Εδω σημειωτέον, θα πρέπει να διευκρινήσετε με ποιόν από τος δύο τρόπους θέλετε να πουλήσετε. Μπορείτε με δημοπρασία (auction) ή προκαθορισμένη τιμή (fixed-price).

Υπάρχει μια πληθώρα λεπτομερειών που πρέπει να δηλώσετε επιπλέον προαιρετικά, αλλα μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την συνδεση που πρέπει να κάνετε υποχεωτικά, μιας χρεωστικής σας κάρτας με το Paypal. Αυτή θα αποτελεί την πύλη πληρωμών και εισπράξεων που κάνετε. Καλό είναι να κάνετε verified τον Paypal λογαριασμό σας (έγκυρο δηλαδή), κάνοντας 2-3 μικρο-αγορές με αυτόν στο eBay. Μην ανησυχείτε, το διάσημο ηλεκτρονικό πορτοφόλι Paypal ανηκει στο eBay, δεν κινδυνεύετε οσον αφορά την εγκυρότητα του. Περισσότερα εδώ.

Τέλος να διευκρινήσουμε μια πολύ σημαντική εναλλακτική χρήση του eshop στο eBay. Αφορά τους επίδοξους επιχειρηματίες που έχουν ήδη ή σκοπεύουν να δημιουργήσουν μόνο αυτόνομο eshop σε ιστοσελίδα. Η δημιουργία του eshop στο eBay μπορεί να γίνει και ως μέρος μιας διαφημιστικής στρατηγικής. Με συνδέσμους που οδηγούν στο αυτόνομο eshop σας για περισσότερα, αποτελεί ένα άριστο διαφημιστικό μέσο, καθώς το eBay έχει πολύ καλό SEO στις αναζητήσεις των πελατών σας. Κάτι το οποίο απολαμβάνετε, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε κάποια προσπάθεια, πέρα ενός απλού στησίματος eshop με λίγα προϊόντα.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Μην ξεχνάτε να αφήσετε τα σχόλια σας και να εκφράζετε απόψεις και προτάσεις από την δική σας εμπειρία. Θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.