Αρχική eshop Φτιάξτε eshop στο Amazon

Φτιάξτε eshop στο Amazon

2856
3
Amazon eshop logo
Η αγορά του Amazon δεν είναι κάτι καινούργιο και έχουν φτιαχτεί πολλά eshop εδώ και καιρό. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετοί αυτοί που δεν γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες, ειδικά στην Ελλάδα. Παρακάτω, θα δούμε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα eshop και τι να προσέξετε.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αγορές με eshops παγκοσμίως, μαζί με το eBay που αναλύουμε εδώ. Την δημιουργησε ο ελληνικής καταγωγής Jeff Bezos το 1994 και την οδηγησε επιτυχημένα, σε μια από τις κορυφαίες αγορές. Η λειτουργία της Amazon, δεν διαφέρει πολύ από του eBay: Διάφορα eshops πουλάνε τα προϊόντα τους, διαμορφώνοντας μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων να διατίθεται στην αγορά του Amazon.

Η έδρα της Amazon είναι στις Η.Π.Α., παρόλα αυτά έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες όπως Αυστραλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία κ.α.. Αυτές οι αγορές χαρακτηρίζονται international επέκταση από ένα eshop με έδρα την Αμερική, αλλά για εμάς που ανήκουμε στην Ευρώπη, θεωρείται η βάση. Για την Ελλάδα, ίσως η καλύτερη επιλογη και από άποψη αγορών (πιο προσβάσιμη στην Ελλάδα), αλλά και δημιουργία eshop αποτελεί το Amazon στην Αγγλία και με αυτό θα ασχοληθούμε σε αυτή την ανάρτηση. Δεύτερη επιλογή της Γερμανίας, ίσως να είναι πιο φθηνά τα προϊόντα και έξοδα αποστολής. Είναι και σε ευρώ, αλλά πρέπει να ξέρετε Γερμανικά. Μπορείτε βέβαια να πουλήσετε τα προϊόντα σας και στις 5 αγορές τις Ευρώπης

Πουλήστε και στις 5 ευρωπαϊκές αγορές της Amazon

Ξεκινώντας

 • Το πρώτο πραγμα που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι φυσικά τι θα πουλήσετε. Είναι βασικό να επιλέξετε μια κατηγορία προϊόντων που έχει απήχηση, δεν υπάρχει πολύ ισχυρός ανταγωνισμός και έχετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μην ξεχνάτε ότι απευθύνεστε πλέον στην παγκόσμια αγορά και δεν έχετε μόνο εγχώριους ανταγωνιστές. Αυτά για να μην βρεθείτε προ απροόπτου. Κάνετε την ανάλογη έρευνα αγοράς και αφού διαπιστώσετε οτι υπάρχει πιθανότητα να επιτύχετε, πάντα υπάρχει το επιχειρηματικό ρίσκο, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε!
 • Όπως αναφέρουμε και στην ανάλυση για eshop στο eBay, μπορείτε να πουλήσετε και χωρίς να έχετε προϊόντα, με την μέθοδο του dropshipping ή της μεταπώλησης. Συγκρίνοντας τιμές μάλιστα συνδυαστικά μετάξυ των δύο μεγαλύτερων αγορών Amazon και eBay μπορούν να βρεθούν μεγαλύτερες ευκαιρίες.

 • Έτσι λοιπόν αρχικά, δημιουργείτε έναν λογαριασμό στο Amazon Seller Central, από εδώ.

Θα πρέπει με βάση τους στόχους σας στις πωλήσεις, να αποφασίσετε τι είδους κατάστημα θα έχετε:

Business: Είναι οι επαγγελματίες πωλητές, οι οποίοι πουλάνε πιο μαζικά, πάνω από 35 τεμάχια/μήνα. Πέρα από τις 20+ κατηγορίες προιόντων, μπορούν να συγκαταλέγουν τα προϊόντα τους σε 10 ακόμα κατηγορίες. Υπάρχει ένα τέλος £25/μήνα(χωρίς ΦΠΑ). Απευθύνεται σε πωλητές που έχουν κάνει έναρξη επιχείρησης.

Individual: Πρόκειται για πωλητές που πουλούν περιστασιακά μέχρι 35 τεμάχια/μήνα. Υπάρχουν 20+ κατηγορίες προϊόντων τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα προϊόντα σας, Η χρέωση εδώ γίνεται ανα τεμάχιο (£0,75/ τεμάχιο) και δεν υπάρχει μηνιαία χρέωση. Για να πουλήσετε με αυτόν τον τρόπο, ξεκινάτε από εδώ. Περισσότερα για τις χρεώσεις εδώ.

 • Δίνετε διάφορες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα σας και του καταστήματος (ονομασία, τηλέφωνο, χρεωστική κάρτα, τραπεζικό λογαριασμό, είδη προϊόντων). Αμέσως μετά, αρχίζετε να καταχωρείτε τα προϊόντα σας ανα κατηγορία, είδος και ποσότητα. Είναι καλό να δίνετε καλές περιγραφές, δηλαδή σύντομες και to-the-point. Φυσικά εξυπακούεται να έχετε καλές φωτογραφίες ώστε το προϊόν να απεικονίζεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Έτσι καλύπτετε ένα από τα λίγα μειονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου, δηλαδή την αναβολή που μπορεί αν προκληθεί όταν ο αγοραστής δεν βλέπει φυσικά το προϊόν. Ενας χρήσιμος σύνδεσμος για το ΦΠΑ, είναι εδώ. Επίσης μπορείτε να διαμορφώσετε το κατάστημα σας σε ένα καλαίσθητο χώρο
 • Αμέσως μετά είστε έτοιμοι! Οι υποψήφιοι αγοραστές, μπορούν να δούν τα προϊόντα σας και να παραγγείλουν.
 • Θα πρέπει να παραδώσετε τις παραγγελίες επιτυχημένα, με τον τρόπο που θέλετε εσείς, έχοντας μελετήσει και καταχωρήσει τα έξοδα αποστολής. Έχετε την δυνατότητα επίσης, να αξιοποιήσετε την διευκόλυνση που προσφέρει η Amazon, το Fulfilment by Amazon (FBA). Ετσι προσθέτετε μεγαλύτερη αξιοπιστία στις πωλήσεις σας, υπολογίζονται καλύτερα τα έξοδα αποστολής, αυτοματοποιώντας πολλές διαδικασίες.
 • Λαμβάνετε τις πληρωμές σας στον τραπεζικό λογαριασμό σας και έχετε ειδοποίηση μέσω email γι’ αυτό.

Υπάρχουν επίσης πολύ ωραια δωρεάν σεμινάρια (webinars) που σας βοηθούν να κατανοήσετε και να βελτιστοποιήσετε το καταστημά σας, μεγιστοποιώντας τις πωλήσεις.

Όπως αναφέρουμε και στην ανάρτηση για eshop στο eBay, δεν είναι απαραίτητο να πουλάτε μόνο από το Amazon eshop. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν μέσο διαφήμισης για το ξεχωριστό, αυτόνομο eshop σας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Όποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να τις αναφέρετε στα σχόλια, αμέσως παρακάτω. Θα χαρώ να απαντήσω σε απορίες σας που γνωρίζω. Επίσης χαίρομαι ιδιαίτερα όταν εκφράσετε την άποψη σας περί του θέματος, που μπορεί να μην περιλαμβάνονται στην ανάλυση μου.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες για το Amazon FBA. Εδώ και περίπου 6 μήνες ενδιαφέρομαι να ανοίξω ένα virtual e-commerce shop το οποίο θα πουλάει προϊόντα στο market του Amazon τα οποία θα αγοράζει από την Κίνα (Alibaba). Ο τομέας στον οποίο δεν έχω γνώσεις και αποτελεί τον ανασταλτικό παράγοντα είναι η διαδικασία δημιουργίας εταιρείας στην Ελλάδα και ότι σχετικό έχει να κάνει με τα φορολογικά. Αν έχεις κάποιες σχετικές γνώσεις ή κάποιους που εξειδικεύονται σε αυτά θα μπορούσες να με βοηθήσεις?
  Ευχαριστώ πολύ

  • Γειά σου, χαίρομαι που σε βοήθησε το άρθρο. Για την έναρξη επιχείρησης, μπορεί οποιοσδήποτε λογιστής που έχει λογιστικό γραφείο και ξέρει πρακτικά τα πράγματα, να σε βοηθήσει συμβουλευτικά. Οικονομικά σπούδασα, αλλα δεν εξασκώ το επάγγελμα. Ξέρουμε όλοι βέβαια ότι η σύσταση επιχείρησης στην Ελλάδα του σήμερα είναι δύσκολο, καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας και τα περιθώρια κέρδους μικρά, αν υπολογίσεις την φορολογία. Αυτό που μπορώ να σου προτείνω είναι έναρξη επιχείρησης με την εταιρική μορφή ΙΚΕ. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, θα με θυμηθείς. Αλλά ένας λογιστής θα στα πει πιο αναλυτικά. Κάνε επίσκεψη σε κάποιον, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς κόστος. Ένα χρήσιμο site όσον αφορά αυτά τα θέματα, είναι το http://www.taxheaven.gr, αλλά μην σταματήσεις εκεί, πήγαινε σε λογιστή!

 2. Καλησπέρα,εμείς παράγουμε ενα προιον το οποίο είναι πατέντα και δραστηριοποιείται στην Ελλαδα και στην ιταλία,θελω να το βαλω στο αμαζον αλλα δε ξερω πως κτλπ?θα μπορουσες να μου δωσεις πληροφοριες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.