Αρχική bitcoin Τι είναι το Bitcoin

Τι είναι το Bitcoin

675
0
Κρυπτονόμισμα Bitcoin
 Καλωσήρθατε στον ψηφιακό κόσμο, στον κόσμο του bitcoin! Μα τι είναι τα bitcoins? Για όσους δεν ξέρουν, το bitcoin ή κρυπτονόμισμα είναι μια νέα μορφή νομίσματος, για την ακρίβεια ψηφιακού νομίσματος. Δημιουργήθηκε από τον Satoshi Nakamoto to 2009 και από τότε εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς ανά την υφήλιο, με όλο και περισσότερους υποστηρικτές και εταιρείες που το αναγνωρίζουν. Στην ουσία είναι ψηφιακό σύστημα πληρωμών (peer-to-peer) μεταξύ ομοειδών χρηστών, το οποίο έχει άυλη μορφή, είναι τα μετρητά του διαδικτύου. Δεν έχει φυσική υπόσταση, αλλά το σύστημα αυτό είναι αποκεντρωμένο, καθώς κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης του και δεν υπάρχουν μεσάζοντες.

Πιο απλά, δημιουργείτε ένα ψηφιακό πορτοφόλι όπου έχετε τα bitcoin σας με μια διεύθυνση (bitcoin address) και χρησιμοποιώντας την διεύθυνση αυτή μέσω λογισμικού του κινητού, tablet ή υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε με πλήρη έλεγχο συναλλαγές. Επίσης μπορείτε να έχετε στην κατοχή σας άπειρες διευθύνσεις, χωρίς περιορισμό. Πλεονεκτήματα του, οι ταχύτατες συναλλαγές, ελάχιστα ως μηδενικά κόστη μεταφορών, ανωνυμία στην συναλλαγές αλλά και διαφάνεια, ώστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο. Χρησιμοποιεί πολύ υψηλό βαθμό κωδικοποίησης, επομένως είναι δύσκολο να υποκλαπεί, καθώς έτσι επιτάσσεται στον ψηφιακό κόσμο. Φυσικά δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα καθώς καταλύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Παρόλα αυτά μπορεί να ανταλλαχθεί με όλα τα νομίσματα, υπάρχει δηλαδή ισοτιμία. Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα: https://bitcoin.org/

Φυσικά το κρυπτονόμισμα αυτό, έχει υποδιαιρέσεις, όπως κάθε νόμισμα. Πιο αναλυτικά μπορείτε να δείτε στο άρθρο για τις υποδιαρέσεις του bitcoin.

Μπορείτε να κερδίσετε bitcoins κάνοντας “εξόρυξη” (mining). Αυτό όμως στις μέρες μας, δεν συμφέρει καθώς χρησιμοποιείται ψηφιακός εξοπλισμός, η υπολογιστική ισχύς του (και ενέργεια!), για “εξόρυξη” bitcoins τα οποία δεν κάνουν απόσβεση στο κόστος. Μια εναλλακτική και απλούστερη μέθοδος, για δημιουργία κέρδους είναι να κερδίσετε δωρεάν bitcoins.

Μπορείτε να διαβάσετε πώς να κερδίσετε δωρεάν bitcoins, εδώ.

Καλά κέρδη!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.