Αρχική eshop Τεχνική dropshipping για eshop

Τεχνική dropshipping για eshop

783
0
Dropshipping για eshop

Στις μέρες μας, η δημιουργία ενός καταστήματος είναι δύσκολη υπόθεση με υψηλό ρίσκο. Το σημαντικότερο, πέρα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες έναρξης της επιχείρησης, είναι ότι χρειάζεστε κάποιο σεβαστό κεφάλαιο. Αυτό για αγορά προϊόντων, ως απόθεμα και για όλα τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται για ένα φυσικό κατάστημα.

Έχει λιγότερα έξοδα, άρα είναι πιο κερδοφόρο οικονομικά, να έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop), όπως περιγραφουμε εδώ. Tο κόστος είναι μικρότερο και αν μπορείτε να έχετε ένα στο eBay ακόμη καλύτερα. Δεν χρειάζεται να το προβάλετε, βρίσκεται ήδη σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές, περισσότερα εδώ. Αυτό όμως γίνεται ακόμα καλύτερα με την εξελιγμένη μέθοδο dropshipping. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε ηλεκτρονικό εμπόριο με eshop. Η μέθοδος δεν διαφέρει σε πολλά πράγματα από το παραδοσιακό εμπόριο. Στην μέθοδο αυτή, υπάρχουν τρία μέρη:

ο πελάτης (customer), αυτός που θέλει να αγοράσει το προϊόν που ψάχνει,
ο λιανέμπορος (retailer), αυτός που εμφανίζεται ως το κατάστημα που πουλάει το προϊόν και
ο χονδρέμπορος (wholesaler), που παράγει ή έχει το προϊόν

Ας δούμε αναλυτικά τι σημαίνει αυτό.

Τι είναι το dropshipping

Drop shipping, είναι μια μέθοδος πώλησης εμπορευμάτων ηλεκτρονικά από τον λιανέμπορο (retailer), εσάς. Η διαφορά είναι οτι ξεκινά με την διαδικασία λήψης της παραγγελίας από τον πελάτη (client) και μετέπειτα γίνεται η αγορά του προϊόντος από τον χονδρέμπορο (wholesaler). Έτσι βλέπουμε ότι λειτουργεί αντίστροφα από τον παραδοσιακό τρόπο αγοράς προς μεταπώληση. Εκεί, ο λιανέμπορος πρώτα αγοράζει προϊόντα από τον χονδρέμπορο και μετά τα πουλά στους πελάτες που επισκέπτονται το κατάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο λιανέμπορος εισπράττει τα χρήματα και ταυτόχρονα πληρώνοντας τον χονδρέμπορο, του αναθέτει να στείλει απευθείας στον πελάτη την παραγγελία του. Παρ’ όλα αυτά, ο λιανέμπορος παραμένει ο συνδετικός κρίκος που αναλαμβάνει να εκπληρώσει την πώληση. Συνδέει ουσιαστικά, αυτόν που το παράγει με αυτόν που το ζητά, απλά η διαδικασία έχει ανάποδη σειρά. Αυτό βολεύει περισσότερο τον λιανέμπορο, εσάς δηλαδή, διότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε πριν πουλήσετε, γλυτώνοντας το ρίσκο επένδυσης κεφαλαίου. Κοινώς, δεν αγοράζετε για να πουλήσετε, πουλάτε και μετά αγοράζετε. Έτσι δεν ρισκάρετε να αγοράσετε προϊόντα που δεν θα πουληθούν.

Αυτή η μέθοδος αναπτύχθηκε μέσα από δυσκολίες που προέκυψαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και πιο συγκεκριμένα στο eBay. Στα καταστήματα που αναπτύχθηκαν στο eBay θα έπρεπε, για να γίνουν οι αγορές χονδρικής, να δώσουν κεφάλαια τα οποία δεν είχαν και να έχουν χώρους για να αποθηκεύουν τα προϊόντα αυτά. Η λύση δόθηκε με την μέθοδο του drop shipping.

Πως λειτουργεί το dropshipping

Το πιο βασικό σας βήμα είναι να βρείτε τους χονδρέμπορους ή παραγωγούς των προϊόντων. Ετσι θα μπορείτε να αγοράσετε τις παραγγελίες των πελατών σας. Είναι το βασικότερο, γιατί πρέπει να είναι αξιόπιστοι. Αυτοί παράγουν τα προϊόντα, αλλά εσείς φαίνεστε στην πελάτη και σε τυχόν… αναποδιές, εσείς εκτίθεστε. Και πραγματικά υπάρχουν πολλές εταιρείες που είναι απάτη και μπορεί να σας εκθέσουν. Και όταν λέμε αναποδιά, εννοούμε την καθυστερημένη ή μη αποστολή των προϊόντων που παραγγείλατε να σταλούν στους πελάτες σας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα που μπορεί να συναντήσετε στο dropshipping, εκτός αν βρείτε αξιόπιστους.

Υπάρχουν δυο τρόποι να βρείτε χονδρέμπορους. Ο ένας τρόπος είναι να συνεργαστείτε με εταιρεία που σας παρέχει αξιόπιστους με δική της ευθύνη χονδρεμπόρους. Υπάρχουν πολλές αν ψάξετε, αλλά οι πιο διάσημες και αξιόπιστες εταιρείες παγκοσμίως που το κάνουν αυτό είναι αυτές που γράφω σε αυτή την ανάρτηση. Ο δεύτερος τρόπος είναι να βρείτε εσείς, κάτι που θέλει αρκετό ψάξιμο και αμφίβολα αποτελέσματα ως προς το αποτέλεσμα.

Μια πολύ καλή λύση αν δραστηριοποιηθείτε μόνοι σας, είναι να ψάξετε στις κινέζικες Alibaba και AliExpress,  ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πολύ μεγάλες πλέον αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκεί δεν σας παρέχουν λίστα με χονδρέμπορους, αλλά είναι αγορές που μπορεί κάποιος να αγοράσει και να πουλήσει προϊόντα, όπως το eBay και Amazon. Απλά, πληκτρολογώντας την λέξη “dropshipper”, εμφανίζονται αυτοί οι χονδρέμποροι ή κατασκευαστές, που δραστηριοποιούνται ειδικά με αυτό τον τρόπο. Περισσότερα εδώ, Θα πρέπει να μιλήσετε μαζί τους απευθείας, μέσω των εργαλείων επικοινωνίας που παρέχονται. Όμως ανεπιφύλακτα σας προτείνω να αναθέσετε σε μια αξιόπιστη εταιρεία να σας δώσει λίστα με χονδρεμπόρους. Θα σας λύσει τα χέρια και το κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο.

Συμπερασματικά

Όπως και να έχει, θα πρέπει να κάνετε έναρξη επιχείρησης. Αυτό είναι επίσης ένα μειονέκτημα, διότι επιφυλάσσει επιπλέον κόστη. Για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν λογιστή. Δεν σημαίνει ότι είναι πολύ απλό να δραστηριοποιηθείτε στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ακόμα και με αυτό τον τρόπο. Το πιο σημαντικό που πρέπει να έχετε κατά νου, είναι πως πρέπει να αφιερώσετε χρόνο. Έτσι θα εξειδικευτείτε στον τομέα των προϊόντων που θα πουλάτε. Σιγουρα να πρέπει να διαφοροποιηθείτε από τους υπολοίπους, ώστε να ξεχωρίσετε. Υπάρχουν πολλοί που το κάνουν αυτό και πριν από εσάς, αλλά οι περισσότεροι δεν το κάνουν με τον σωστό τρόπο. Άρα υπάρχει ευκαιρία να ξεχωρίσετε κερδίζοντας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.