Αρχική youtube Τα βήματα για κέρδη στο YouTube

Τα βήματα για κέρδη στο YouTube

558
1
Ο οδηγός με τα βήματα για κέρδη στο YouTube
Εδώ λοιπόν θα δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε, προκειμένου να ανεβάσουμε video στο YouTube και να κερδίσουμε χρήματα:

Πλήρης οδηγός για κέρδη στο YouTube

1. Δημιουργούμε έναν λογαριασμό e-mail στην Google, ένα Gmail δηλαδή, εάν δεν έχουμε ήδη.

2. Στον λογαριασμό μας στο YouTube, χρησιμοποιώντας το Gmail μας, δημιουργούμε ένα κανάλι (channel) όπου μπορούμε να ανεβάζουμε τα video μας. Μπορούμε να προσθέσουμε και λέξεις-κλειδιά (keywords) που αφορούν την θεματολογία του καναλιού μας για να μας βρίσκουν πιο εύκολα επισκέπτες. Εκεί μπορούμε να βλέπουμε διαφορά στατιστικά στοιχεία επισκέψιμότητας κ.α. Θα πρέπει να ανεβάζουμε τακτικά βίντεο, προκειμένου να αυξάνονται οι εγγεγραμμένοι χρήστες στο κανάλι μας και να τους κρατάμε το ενδιαφέρον.

3. Τώρα, μπορούμε να ανεβάζουμε βίντεο τα οποία όπως είπαμε, θα πρέπει να είναι όσο πιο ενδιαφέροντα μπορούμε, προκειμένου να προσελκύουμε επισκέπτες. Και εδώ, μπορούμε να εισάγουμε κάποιες λέξεις-κλειδιά (keywords) σχετικά με το περιεχόμενο τους, ώστε να τα βρίσκουν πιο εύκολα. Το περιεχόμενο είναι στην ευχέρεια σας, προσπαθήστε να είναι διασκεδαστικό και ελκυστικό. Υπενθυμίζω μερικά βασικά πράγματα που θα πρέπει να τηρείτε, χωρίς να είστε επαγγελματίες, θεωρούνται αυτονόητα: φροντίζετε να έχετε σταθερή την κάμερα, όχι γρήγορες μετακινήσεις και όσο το δυνατόν καλό φωτισμό, ώστε να γράφετε αυτό που βλέπετε!

4. Μόλις ανεβάσουμε ένα βίντεο, μπορούμε να κάνουμε την επιλογή Δημιουργία Εσόδων (monetize), ώστε να κερδίζουμε χρήματα από τις επισκέψεις. Έτσι δίνουμε στην YouTube την δυνατότητα να τοποθετήσει διαφημίσεις στο video μας. Τα κέρδη υπολογίζονται από τις επισκέψεις, τα clicks που γίνονται πάνω στην διαφήμιση, το πόσο μεγάλη διαφήμιση είναι κ.α..

5.Τελευταίο βήμα και σημαντικότερο, δημιουργούμε έναν δωρεάν λογαριασμό και με την AdSense, την διαφημιστική εταιρεία της Google, συσχετίζοντας τον με τον YouTube λογαριασμό μας, προκειμένου να εισπράττουμε τα κέρδη. Αν όλα πάνε καλά, και έχετε αρκετούς εγγεγραμμένους χρήστες, πολλές επισκέψεις και μοναδικά, όχι αντιγραμμένα, βίντεο, μπορείτε να γίνετε ακόμη και YouTube Partner. Φυσικά τα κέρδη εκεί είναι περισσότερα, καθώς γίνεστε “συνέταιροι” της YouTube, αν πάει καλά η “επιχείρηση” κερδίζετε περισσότερα!

Μπορείτε να το δείτε και σε video:

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.