Αρχική στοιχημα Σύστημα Martingale

Σύστημα Martingale

783
1
Martingale betting system

Το σύστημα Martingale είναι ένα σύστημα, το οποίο επινοήθηκε για την ρουλέτα. Πρόκειται για το πιο διάσημο σύστημα στον κόσμο και είναι αρκετά παλιό. Χρησιμοποιείται βέβαια και σε άλλα τυχερά παιχνίδια, όπως ιππόδρομο, blackjack και στο στοίχημα, το οποίο θα αναλύσουμε. Βασίζεται στην μαθηματική και στατιστική ανάλυση και φυσικά επινοήθηκε στην προσπάθεια για βέβαιο κέρδος. Η θεωρία του στηρίζεται σε ποντάρισμα δυο επιλογών, π.χ. στην ρουλέτα μαύρα-κόκκινα, και απαιτείται απόδοση πονταρίσματος διπλάσια του πονταρίσματος ή και μεγαλύτερη.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ως βασικό κανόνα με το κάθε ποντάρισμα, αν κερδίζεται, στο επόμενο να ποντάρεται το ίδιο ποσό. Εάν χάνεται, να ποντάρεται το διπλάσιο του προηγούμενου πονταρίσματος. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται το χαμένο προηγούμενο ποντάρισμα, αλλά και προοδευτικά επιφέρει ένα μικρό κέρδος, το οποίο συνολικά γίνεται σεβαστό. Παράδειγμα ποντάρουμε 10€ στο μαύρο, έρχεται κόκκινο, θεωρείται χαμένο. Ποντάρουμε το διπλάσιο, δηλαδή 20€, κερδίζει, παίρνουμε πίσω 40€, μείον τα 30€ που ποντάραμε στις δύο προσπάθειες, έχουμε κέρδος 10€.

Πως λειτουργεί στο στοίχημα

Αυτό όπως είπαμε μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα τυχερά παιχνίδια, αλλά εδώ θα επικεντρωθούμε στην εφαρμογή του στο στοίχημα. Μπορούμε με τον ίδιο τρόπο που αναλύσαμε παραπάνω, να ποντάρουμε π.χ. σε under-over με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχει απόδοση από 2 και πάνω.

Ακόμη πιο κερδοφόρα όμως και προσωπική επιλογή, είναι “η μέθοδος των Χ”. Πρόκειται για μια εξελιγμένη παραλλαγή του συστήματος που ακολουθεί την ίδια ακριβώς φιλοσοφία!
Παίζεται στην three-way επιλογή 1Χ2. Αρχίζουμε ποντάροντας ένα ποσό πχ. 10€  στον πρώτο αγώνα στο Χ, σε απόδοση 3.00 και ίσως παραπάνω! Αυτό είναι το πρώτο πλεονέκτημα, καθώς προκύπτουν περισσότερα κέρδη. Μετά αν το χάσουμε, ποντάρουμε διπλάσιο ποσό, 20€, σε απόδοση τουλάχιστον 3.00. Όποτε αν κερδηθεί αυτό το στοίχημα, κερδίζουμε 60€, μείον τα 30€ που ποντάραμε, κέρδος 30€, όποτε έχουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100% καθαρό κέρδος! Όσο φυσικά καθυστερεί να έρθει το Χ τόσο πιο μεγάλο το περιθώριο κέρδους! Έτσι θα μπορούσε να έχουμε τα έξης κέρδη με το σύστημα αυτό, ξεκινώντας με 5€, όπως έγινε στο Euro 2016:

Σύστημα στοιχήματος Μartingale Euro 2016

Μπορείτε φυσικά, όπως έκανα, να μην διπλασιάζετε το ποντάρισμα, αλλά να το τριπλασιάζετε, όποτε έχουμε το εξής αποτέλεσμα:

Μartingale σύστημα στοιχήματος Euro 2016

Όπως θα παρατηρήσετε όμως, χρειάστηκε να ποντάρω μετά από 5 αγώνες που χάθηκε το ποντάρισμα μου, 1215€.

Τι πρέπει να προσέξετε

Και εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει ρίσκο και κάποια σημεία που θα πρέπει να προσέξετε και αν δεν μπορέσετε να τα ακολουθήσετε το σύστημα αυτό δεν είναι κατάλληλο για σας.

Πρώτο και κύριο, θεωρητικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην έρθει ποτέ Χ! Αν και δεν έχει γίνει ποτέ, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, όποτε χάνονται όλα τα λεφτά που ποντάραμε.

Δεύτερον, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μια μεγάλη καθυστέρηση να έρθει κάποιος αγώνας Χ, από την άποψη των διαθέσιμων χρημάτων για ποντάρισμα. Αν καθυστερήσει, τα ποσά αυξάνονται με μεγάλο ρυθμό και θα πρέπει να τηρήσετε τον κανόνα του διπλασιασμού του προηγούμενου πονταρίσματος. Στον δέκατο αγώνα δηλαδή, αν το πρώτο ποντάρισμα είναι 10€ και οι εννέα χαμένοι, θα πρέπει να ποντάρετε 5080€! Αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρότερο ποσό απο τα 10€ και να μην τριπλασιάζετε, αλλά να διπλασιάζετε, όπως φαίνεται στην πρώτη εικόνα, παραπάνω, είναι πιο ασφαλής επιλογή.

Το σύστημα Martingale είναι κατάλληλο να εφαρμόζεται κυρίως σε μεγάλες διοργανώσεις όπως Μουντιάλ και Euro. Προσωπική εκτίμηση καλύτερα στο Euro όπου οι αγώνες είναι πιο λίγοι, οι ομάδες περισσότερο η μια κοντά στην άλλη, ποιοτικά. Επίσης, οι παίχτες προέρχονται κουρασμένοι από ολόκληρη σεζόν πρωταθλήματος και όχι μόνο. Έτσι συνεπάγεται οτι, αυξάνεται η πιθανότητα να έρθουν Χ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ καλό, ευχαριστούμε!!! Ισχύει στην ρουλέττα, το έχω δοκιμάσει… Δεν το έιχα σκεφτεί για στοίχημα! Θα το δoκiμάσω, το ξεκίνησα από χθές με ποσό 3 ευρώ… ευχομαι ισοπαλίες ανα 5 αγώνες και καλά κέρδη! 😛

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.