Αρχική arbitrage Πλήρης οδηγός arbitrage

Πλήρης οδηγός arbitrage

604
2
Πλήρης οδηγός arbitrage

1/ Δημιουργήστε λογαριασμό σε κάποιο από τα πολύ καλά ηλεκτρονικά πορτοφόλια (e-Wallets)

Skrill ή Neteller που είναι ότι πρέπει για αυτή την δουλειά. Είναι αξιόπιστα και κάνουν ταχύτερες αναλήψεις-καταθέσεις από άλλες μεθόδους, η γρήγορη ανακύκλωση χρημάτων είναι αναγκαία για το arbitrage. Αμέσως μετά κάντε όλες τις διαδικασίες που περιγράφονται στις οδηγίες των e-Wallets, για να ανεβάσετε τα όρια σας, είναι αναγκαίο.

2/ Κάντε κατάθεση μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού ή πιστωτικής σας κάρτας

σε ένα από τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια (e-Wallets) Skrill ή Neteller. Μπορείτε να κάνετε arbitrage και με 500€, αλλά δεν σας το συνιστώ, καθώς τα κέρδη που προκύπτουν είναι πολύ μικρά. Θα πρέπει, για να βγει κάποιο σοβαρό κέρδος, να ξεκινήσετε με τουλάχιστον 2000€.

3/ Εξοπλιστείτε με το software Rebelbetting

σε pro version, πληρώνοντας την συνδρομή μέσω του ηλεκτρονικού πορτοφολιού Skrill (αν θέλετε δοκιμάστε το πρώτα να καταλάβετε πως λειτουργεί, μπορείτε να κατεβάσετε πρώτα την free version, ανά πάσα στιγμή, δωρεάν). Περισσότερες πληροφορίες για το RebelBetting, εδώ.

4/ Αφιερώστε λίγο χρόνο στο Rebelbetting

να δείτε ποιοί book, εμφανίζονται πιο συχνά, δημιουργούν δηλαδή arbs και επιλέξτε τους πιο συχνούς. Δημιουργήστε λογαριασμό σε αυτά τα στοιχηματικά sites. Ακολουθήστε την διαδικασία ταυτοποίησης KYC πού έχουν όλες οι στοιχηματικές εταιρείες, ώστε να μπορείτε στο μέλλον να κάνετε άμεσα ανάληψη, πολύ σημαντικό.

5/ Μελετήστε τους όρους της κάθε εταιρείας για τα αθλήματα που θα ποντάρετε.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσετε να ξεφύγετε από δύσκολες καταστάσεις, όπως π.χ. στους αγώνες τένις σε περίπτωση τραυματισμού ή κακοκαιρίας γίνεται διακοπή αγώνα. Η μια εταιρεία μπορεί να θεωρεί νικητή αυτόν που νικούσε την συγκεκριμένη στιγμή της διακοπής, ενώ η άλλη να κάνει επιστροφή (ακύρωση) πονταρίσματος (void). Έτσι εκτίθεται το arb καθώς, μπορεί να χάσετε το ένα από τα δυο πονταρίσματα.

6/ Μοιράστε ισόποσα το αρχικό σας κεφάλαιο, κάνοντας κατάθεση

στους books, από το e-wallet Skrill ή Neteller που έχετε βάλει το αρχικό σας κεφάλαιο π.χ. από 300€ σε 7 books. Η διαδικασία είναι εύκολη και η μεταφορά γίνεται άμεσα.

7/ Επενδύστε!

Τώρα είστε έτοιμοι να ποντάρετε στα arbs που εμφανίζονται.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αυτό είναι το πιο κρίσιμο και σοβαρό σημείο!

Το arbitrage είπαμε ότι δεν είναι παράνομο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι books θα σας συμπαθήσουν. Πρέπει να μην εκτίθεστε, γιατί όποιος book θα σας πιάνει να κάνετε arbitrage, ή θα σας κλείνει τον λογαριασμό, επιστρέφοντας σας τα χρήματα που καταθέσατε, ή θα σας βάζει limit πονταρίσματος π.χ. μέχρι 1€(!), που δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση. Για να αποφύγετε τυχόν εμπόδια που μπορεί να προκύψουν, ακολουθήστε τους παρακάτω απαράβατους κανόνες:

I. Ποντάρετε στρογγυλά ποσά και όχι δεκαδικά. π.χ. 30€ & 70€, όχι 28€ & 72και όχι φυσικά 28.85€ & 71.15€! Στην αρχή μπορείτε να ξεκινήσετε και με μικρότερα ποσά, μέχρι να εξοικειωθείτε.

ΙΙ. Μην ποντάρετε σε πρωταθλήματα τα οποία είναι πολύ χαμηλής κατηγορίας, πολύ μακριά από την χώρα διαμονής σας. Επίσης οχι σε μη δημοφιλή αθλήματα. π.χ. 3η κατηγορία Μαλαισίας στο badminton. Εκεί θα μπείτε σε black list και αν συνεχίσετε θα σας κλείσουν. Είτε γιατί κάνετε arbitrage, είτε γιατί έχετε “περίεργη” πληροφορία, και τα δύο τους ζημιώνουν.

ΙΙΙ. Όταν βλέπετε ένα arb το οποίο παραμένει ενεργό για αρκετές ώρες, κάτι δεν πάει καλά. Τα arbs έχουμε πει οτι είναι μικρά σε διάρκεια (1-10 λεπτά), αρά είτε είναι palpable error, είτε “ψαρεύουν” τους arbers(?). Γενικότερα να αποφεύγετε arbs πάνω απο 8% γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάτι είναι λάθος, και θα το βρείτε μπροστά σας μετά.

Επεξήγηση

Για να καταλάβετε πιο απλά τους κανόνες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, πάρτε την θέση του book: Πως θα σας φαινόταν αν αποκτούσατε έναν Έλληνα πελάτη, ο οποίος 1 ώρα μετά την δημιουργία λογαριασμού του, κατέθετε 300€ και και πόνταρε 91.17€ (σχεδόν το 1/3 του κεφαλαίου του) σε αγώνα 3ης κατηγορίας της Μαλαισίας στο άθλημα badminton? Δεν είναι λίγο περίεργο? Νομίζω, δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να καταλάβεις οτι δεν φοβάται να χάσει τα λεφτά του και οτι κάνει arbitrage.

IV. Επειδή ο χειρότερος μας εχθρός, και ο μοναδικός κίνδυνος της επένδυσης, μπορεί να γίνει ο εαυτός μας:

  • Συγκέντρωση 30 δευτερόλεπτα (δεν θέλει παραπάνω, αν εξοικειωθείτε λιγάκι) όταν επιλέγετε ένα arb. Αν το RebelBetting σας ανοίγει τους σωστούς book, τον σωστό αγώνα και τις σωστές αποδόσεις που βλέπατε. Μπορεί να έχει προλάβει η εταιρεία να αλλάξει τις αποδόσεις και να έχετε πρόβλημα.
  • Αποφύγετε την επιλογή arb σε αγώνα, λίγο πριν την έναρξη του. Δηλαδή, εάν ο αγώνας θέλει λίγα λεπτά για να αρχίσει, επειδή προφανώς οι πιο πολλοί βάζουν τα στοιχήματα τους την τελευταία στιγμή, οι εταιρείες αλλάζουν τις αποδόσεις πολύ γρήγορα. Έτσι δημιουργούνται εύκολα και μεγάλα arb, αλλά ρισκάρετε να μην προλάβετε και τα δυο πονταρίσματα. Εννοείται ότι, εάν πάτε για 3-way arb (δηλαδή 1-Χ-2) λίγο πριν την έναρξη, παίζετε με την τύχη σας!
  • Εάν έχετε κάνει το ένα από τα δυο ή τρία πονταρίσματα και δεν προλάβετε το άλλο ή έχει ακυρωθεί, μην πανικοβάλλεστε. Κοιτάξτε σε άλλους book που έχετε λεφτά για καλύτερες αποδόσεις από την “αλλαγμένη”, ή στην τελική ποντάρετε σε αυτή που άλλαξε. Είναι προτιμότερο να χάσουμε ένα ποσό ίσο με την γκανιότα, παρά ένα από τα δυο πονταρίσματα.

V. Προσέξτε το λάθος που μπορεί να γίνει σε μία επιλογή φιλικού αγώνα σε ουδέτερο έδαφος. Η μία εταιρεία μπορεί να έχει την ομάδα Α γηπεδούχο, ενώ η άλλη φιλοξενούμενη, με αποτέλεσμα να ποντάρετε 2 φορές στο ίδιο σημείο!

VI. Φροντίζετε να έχετε πάντα επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο σε κάθε book και να ξέρετε που έχετε πόσα. Έτσι αποφεύγετε να ποντάρετε ένα από τα 2 ή 3 και να μην μπορείτε να ποντάρετε τα υπόλοιπα. Όμως από την άλλη, δεν είναι καλό να κάνετε συνέχεια αναλήψεις-καταθέσεις γιατί επίσης σας εκθέτει στον book η συμπεριφορά αυτή. Τουλάχιστον 3 εβδομάδες ή και παραπάνω, διατηρείτε τους λογαριασμούς έτσι, και μετά κάντε ισορρόπηση ποσών.

Σημαντικές λεπτομέρειες

Προαιρετικά, καλό θα ήταν να έχετε πάνω από 1 λογαριασμό σε κάθε book. Όχι φυσικά στο όνομα σας, γιατί δεν γίνεται, αλλά στο όνομα άλλου (πραγματικού) προσώπου. Μπορείτε εναλλακτικά να έχετε “συνεταίρο/ους” στην επένδυση σας, να κάνετε δηλαδή arbitrage με άλλους. Αν σας κλείσουν τον λογαριασμό σε έναν book, μπορεί να είναι και από τους πιο βασικούς, να χρησιμοποιήσετε τον άλλον.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.