Αρχική blog Κανόνες επιτυχίας ενός blog

Κανόνες επιτυχίας ενός blog

589
0
Επιτυχία με κέρδη του blog στοBlogger

Το πιο σημαντικό, ίσως και δύσκολο μέρος του blogging, είναι προτού καν το φτιάξετε: η ιδέα και το θέμα του. Θα πρέπει να έχετε ένα θέμα όσο το δυνατόν πρωτότυπο. Κάτι πού δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος, ώστε να κεντρίζει το ενδιαφέρον του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να έχει εξειδικευμένες επιστημονικές αναρτήσεις. Γιατί θα είναι μικρό το αναγνωστικό κοινό σας και συνεπώς δεν θα έχετε μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να καλύπτετε με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες το θέμα με το οποίο ασχολείστε. Έτσι μόνο θα κρατάτε το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος θα διαβάζει όσον το δυνατόν περισσότερες από τις αναρτήσεις σας. Όμως πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε το blog σας φρέσκο, ανανεώνοντας τις πληροφορίες με αυτές που ισχύουν μέχρι στιγμής και αναπτύσσοντας ολοένα και περισσότερες πτυχές του θέματος σας στην πάροδο του χρόνου.

Είναι πολύ καθοριστικό, να προσέχετε το κείμενο να είναι ευανάγνωστο, με συνοχή και να μην κουράζει τον αναγνώστη. Μπορεί να έχετε την καλύτερη γνώση για ένα θέμα που θέλετε να γράψετε. Όμως εάν δεν την εκφράσετε σωστά, δεν θα προσελκύσει πολλούς να την διαβάσουν.

Προσθέστε διάφορα gadgets που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο δωρεάν, όπως περιγράφουμε εδώ, χωρίς να το υπερφορτώσετε καθώς επίσης και ένα πιο ωραίο πρότυπο που θα δώσει διαφορετική πινελιά στην εμφάνιση του.

Επίσης θα πρέπει όλες οι αναρτήσεις σας να είναι σχετικές με το θέμα σας, ώστε να υπάρχει μια ταυτότητα του blog, δηλαδή με το τι ασχολείται. Δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα blog που να έχει μερικά άρθρα για το ποδόσφαιρο, λίγα άρθρα με οικονομικές αναλύσεις, για υπολογιστές και φυσικά μερικά άρθρα για την μαγειρική! Εντάξει, θα προσελκύετε έτσι περισσότερους αναγνώστες. Aλλά δεν θα έχει ξεκάθαρη εικόνα ο κάθε επισκέπτης γιατί μπήκε σε αυτή την ιστοσελίδα. Εκτός φυσικά εάν είναι ειδησιογραφικό. Κάτι που χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο καθημερινά, αφού θα πρέπει να ανανεώνετε συνεχώς ειδήσεις, περνάμε δηλαδή σε πιο επαγγελματικό επίπεδο. Θα πρέπει, με λίγα λόγια, να έχει κοινή θεματολογία, δηλαδή να απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, έτσι μόνο αποκτά πιστούς αναγνώστες που θα θέλουν να ξαναεπισκεφθούν το blog σας.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!

Δειτε επίσης τις καλύτερες επιλογές για την SEO, δηλαδή την βελτιστοποίηση του blog σας στις Μηχανές Αναζήτησης, εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.