Αρχική advertising Διαφημιστικά δίκτυα

Διαφημιστικά δίκτυα

402
0
Διαφημιστικοί όροι

Από την στιγμή λοιπόν που έχουμε ένα blog, ακόμη καλύτερα με domain όπως περιγράφω σε αυτή την ανάρτηση, ή site, μπορούμε πλέον να διεκδικήσουμε έσοδα από αυτό. Γιατί έχουμε ένα σημείο παρουσίας, κάποιοι ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο του και το επισκέπτονται. Έτσι, ήμαστε πλέον σε θέση να τοποθετήσουμε διαφημίσεις σε αυτό, απ’ όπου θα προέλθουν και τα έσοδα μας. Ανάλογα πάντα με την επισκεψιμότητα και τα κλικ στις διαφημίσεις αυτές. Αυτό απαιτεί φυσικά κάποιες προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε δηλαδή απλά, να φτιάξουμε το blog και μέσα σε έναν μήνα, έχοντας 5 αναρτήσεις, να έχουμε και αναγνωστικό κοινό. Θα πρέπει να έχουμε καλύψει επαρκώς την θεματολογία του blog μας με αρκετές αναρτήσεις, να το εμπλουτίζουμε συνεχώς με νέα θέματα που προσελκύουν τον αναγνώστη, “χτίζοντας” έτσι πιστό αναγνωστικό κοινό. Έτσι όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνει το κοινό αυτό αφού θα αποδεικνύεται η θέληση μας για ένα ποιοτικό blog που έχει να προσφέρει και δεν είναι κάτι ευκαιριακό.

Πολύ σημαντικό σημείο αυτό, θα πρέπει να το κατανοήσετε, χρειάζεται ισχυρή επιθυμία για την δημιουργία ενός τέτοιου blog πρωτίστως, δεν μπορείς με μια πρόχειρη δουλειά σε μικρό χρονικό διάστημα, να απαιτήσεις έσοδα.Οι επιλογές που έχουμε για να βάλουμε διαφήμιση στο site/blog μας είναι αρκετές. Πριν από αυτό να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν οι διαφημιζόμενοι, που ενδιαφέρονται να διαφημιστούν, οι διαφημιστικές εταιρείες ως μεσάζοντες, που αναλαμβάνουν τις διαφημιστικές ενέργειες των διαφημιζομένων και το blog/site σας, στο διαφημιστικό μέσο του internet που μπορεί να επιλέξει κάποιος να διαφημιστεί.

Αν θέλαμε να χωρίσουμε τις διαφημιστικές εταιρείες σε κατηγορίες, υπάρχουν εταιρείες που βάζουν διαφημίσεις πελατών τους στο blog/site σας, βάση των CPM και βάση των CPC. Φυσικά υπάρχει και η τρίτη και ιδανική επιλογή, να “πουλάτε” τον διαφημιστικό χώρο του blog/site σας απευθείας στους διαφημιζόμενους. Έτσι δεν υπάρχει μεσάζοντας, όποτε τα κέρδη είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα. Αυτό ξεχάστε το προς το παρόν, αν είστε στα πρώτα βήματα, προϋποθέτει να έχετε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Ας δούμε μερικά από τα καλύτερα διαφημιστικά δίκτυα που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες:

AdSense

Η εύκολη, δωρεάν και εγγυημένη επιλογή, ανήκει στην Google. Δεν υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις σε επισκεψιμότητα, κυριαρχούν μεγάλοι πελάτες. Υπάρχει μόνο ποιοτικό περιεχόμενο, που είναι διαθέσιμο για όλες τις ηλικίες και πληρώνει καλά, σε σχέση με άλλα δίκτυα. Περισσότερα για το κυρίαρχο μέσο διαφήμισης της Googleεδώ.

Bitvertiser

Πολύ καλή επιλογή σε περίπτωση που απορρίψει την αίτηση μας η Adsense. Είναι ένα πολύ μεγάλο διαφημιστικό δίκτυο και αρκετά παλαιό στον χώρο από το 2003. Δεν απαιτεί ελάχιστο αριθμό επισκεψιμότητας στο blog σας, άρα εγκρίνεται η αίτηση σας εύκολα, με προϋπόθεση να μην έχετε ως περιεχόμενο πορνογραφικό υλικό, βια, παράνομο υλικό κ.α. και μεγάλο αριθμό διαφημίσεων. Έχει διάφορους τύπους διαφημίσεων και μπορείτε να επιλέξετε μέγεθος, τύπο κ.α. από το πολύ όμορφο interface, με το οποίο ελέγχετε την απόδοση των διαφημίσεων. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι η δημιουργία toolbar που μπορείτε να κάνετε και να βγάλετε χρήματα και από εκεί. Βασίζεται στο μοντέλο των CPM, αλλά και των CPC, καθώς δεν πληρώνει μόνο για τα κλικ πάνω στις διαφημίσεις, αλλά και για τις επιτυχημένες πωλήσεις που πραγματοποιούνται από αυτά τα κλικ. Πληρωμές γίνονται μέσω Paypal, λογαριασμό τραπέζης (wire transfer).

Media.net

Πολύ μεγάλο διαφημιστικό δίκτυο που πρόσφατα αγοράστηκε 900.000.000$, από έναν κινέζικο όμιλο. Ελέγχει τις διαφημίσεις από το δίκτυο Yahoo!Bing, όποτε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι τυχαίο δίκτυο, έχει μεγάλο αριθμό σοβαρών διαφημιζομένων. Παρόλα αυτά δεν απαιτεί μεγάλο αριθμό επισκεψιμότητας και βασίζεται στο μοντέλο των CPM και των CPC. Προυποθέτει μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει πορνογραφικό περιεχόμενο, παράνομο υλικό, βία, ναρκωτικά, ρατσισμό κ.α. στο blog. Η γλώσσα επίσης που χρησιμοποιείται, θα πρέπει να είναι κυρίως η Αγγλική. Υπάρχουν και εδώ διάφοροι τύποι διαφήμισης που μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να είναι κατάλληλοι για το blog σας, ενώ χρησιμοποιεί το σύστημα contextual, όπου οι διαφημίσεις βασίζονται στις λέξεις του περιεχόμένου του blog, ώστε να σχετικές. Μέθοδοι πληρωμής είναι το PayPal και μέσω λογαριασμού τραπέζης (wire transfer), 30 ημέρες μετά την λήξη κάθε μήνα, με ελάχιστο ποσό τουλάχιστον 100$.

Infolinks

Αυτό το δίκτυο είναι διαφορετικό από τα άλλα, παρέχοντας επιπλέον τρόπους διαφήμισης. Με ένα ειδικό script που σας παρέχεται αφού γίνει δεκτό το blog σας, αφού τον τοποθετήσετε εύκολα με αναλυτικές οδηγίες, Για αυτούς που είστε στο Blogger, γίνεται και με την προσθήκη gadget, όπως περιγράφω εδώ. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 4 ειδών διαφήμισης:
in-text Οι λέξεις των κειμένων σας που είναι σχετικές με τους διαφημιζόμενους, γίνονται σύνδεσμοι. Αν βάλεις τον δείκτη πάνω τους εμφανίζεται η διαφήμιση!
in-tag Μικρά πλαίσια ανάμεσα στα κείμενα των αναρτήσεων σας
in-frame Πλαϊνές διαφημίσεις μέσα στην σελίδα του blog σας
in-fold Διαφημίσεις που ξεπροβάλλουν στο κάτω μέρος της σελίδας του blog σας

Είναι πολύ καλό δίκτυο που βασίζεται στα CPM. Δεν καθυστερεί ιδιαίτερα στην φόρτωση του blog σας, διότι πρώτα φορτώνεται το blog και μετά οι διαφημίσεις. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι δεν απαιτεί διαφημιστικό χώρο, καθώς έχει τις in-text διαφημίσεις. Επιτρέπει μέχρι 12 διαφημίσεις συνολικά, ενώ η έγκριση του είναι εύκολη, δύσκολα θα σας απορρίψουν. Μέθοδοι πληρωμής PayPal, λογαριασμό τραπέζης (wire transfer), eCheck, ACH (για ΗΠΑ) και Payoneer.

Revenue Hits

Και αυτό είναι ένα πολυ καλό δίκτυο που λειτουργεί απο το 2008. Χρησιμοποιεί επίσης το σύστημα contextual και τοποθετεί διαφημίσεις, ανάλογα με την γεωγραφική σας περιοχή. ‘Eχει πρωτοποριακή πλατφόρμα και αρκετα καλά ποσοστά πληρωμής ανα CPM, μέχρι 30$. Πληρώνει βάση την απόδοση ή CPA, την πραγματοποίηση δηλαδή του στόχου της κάθε διαφήμισης, γι’αυτό και έχει μεγάλα ποσοστά πληρωμής. Δεν έχει απαιτήσεις στην επισκεψιμότητα του blog σας για να εγκριθεί η αίτηση συνεργασίας, πολύ καλό για blogs με χαμηλή επισκεψιμότητα.Οι πληρωμές γίνονται με Paypal, 30 ημέρες μετα την λήξη του μήνα.

Chitika

Αρκετά καλό διαφημιστικό δίκτυο για νεοεισερχόμενους στον χώρο του blogging που βάζουν διαφήμιση. Και αυτό γιατί δεν απαιτεί καθόλου επισκεψιμότητα. Πληρώνει βάση των CPC, όμως δεν συγχωρεί κλικ που γίνονται από τους ίδιους τους εκδότες με σκοπό το κέρδος. Έχει περιορισμους καθώς δεν επιτρέπει συνεργασία με blogs τα οποία έχουν παράνομο ή πορνογραφικό υλικό, βία κ.α. Οι πληρωμές γίνονται μέσω του λογαριασμού σας Paypal.

Ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε δυο λόγια και για το Adwords.  Τ διαφημιστικό αυτό δίκτυο, λειτουργεί διαφορετικά από τα υπόλοιπα διαφημιστικά δίκτυα που προαναφέραμε.

Adwords

Το διαφημιστικό δίκτυο αυτό, αποτελεί ιδιοκτησία της Google και λειτουργεί παράλληλα με το AdSense. Διαφέρει από τα υπόλοιπα που θα δούμε εδώ, γιατί μπορεί να σας χρησιμεύσει ως διαφημιστικό μέσο αν θέλετε να διαφημίσετε το blog/site σας, ως διαφημιζόμενος. Αλλά ας εξηγήσουμε πως λειτουργεί. Το AdWords είναι ένα δίκτυο όπου κάποιος πληρώνει για να διαφημιστεί στην διάσημη μηχανή αναζήτησης της Google, καθορίζοντας κάποιες λέξεις-κλειδιά που αφορούν το περιεχόμενο της επιχείρησης του. Έτσι για κάθε αναζήτηση που κάνουν οι χρήστες, αν ταυτίζονται οι όροι αναζήτησης με τις λέξεις-κλειδιά που ορίζουν οι διαφημιζόμενοι, εμφανίζει πριν ή δίπλα από τα αποτελέσματα αναζήτησης, τα διαφημιζόμενα site τους.

Οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν μόνο όταν κάποιος χρήστης κάνει κλικ πάνω στην διαφήμιση αυτή, δηλαδή με CostPerClick (CPC) και ανάλογα με το κόστος που έχει καθορίσει ο κάθε διαφημιζόμενος. Οι διαφημιζόμενοι μπορούν να έχουν διαφημιστικές καμπάνιες που συμπεριλαμβάνουν συνδυαστικά διαφημίσεις σε blog/sites σε συνεργασία με το Adsense και διαφημίσεις στην μηχανή αναζήτησης Google, με το Adword.  Φυσικά απευθύνεται σε επιχειρήσεις που πουλάνε προϊόντα/υπηρεσίες και επιδιώκουν να αποσβέσουν τα διαφημιστικά έξοδα, με πωλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.