Αρχική blog Βελτιστοποίηση των εικόνων των αναρτήσεων σας

Βελτιστοποίηση των εικόνων των αναρτήσεων σας

516
0
Image SEO for Blogger

Οι εικόνες σας, αυτές που τοποθετείτε στις αναρτήσεις, θα πρέπει να έχουν ονομασία, σχετικά με αυτό που δείχνουν. Ο λόγος είναι ότι έτσι, εξηγούμε στις μηχανές αναζήτησης τι απεικονίζει η εικόνα. Περιττό είναι να πούμε ότι πρέπει να είναι σχετική με το περιεχόμενο της ανάρτησης. Με αυτόν το συνδυασμό περιεχομένου ανάρτησης και αντίστοιχης εικόνας,  ταξινομούμε καλύτερα την ανάρτηση. Έτσι βοηθούμε στο να εντοπίζεται ευκολότερα σε κάθε αναζήτηση. Ανεβάζουμε την ποιότητα της εικόνας, βελτιώνεται η ποιότητα της ανάρτησης και κατά συνέπεια του blog. Αυτό προσδίδει στο blog μας ξεχωριστή θέση στην κατάταξη και εμφανίζεται ολοένα και πιο ψηλά, σε σχετικές αναζητήσεις.

Παράδειγμα

Η εικόνα γενικά στην ανάρτηση είναι πολύ σημαντική έτσι και αλλιώς, γιατί προσελκύει οπτικά και το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Τονίζουμε οτι θα πρέπει οι εικόνες, να είναι πρωτότυπες και μοναδικές, να μην υπάρχουν ήδη αλλού. Ας δούμε πως γίνεται αυτό στο Blogger:

Ας πούμε για παράδειγμα οτι έχετε αυτή την φωτογραφία: 
Μοτοσυκλέτα Harley Davidson
Αυτή η φωτογραφία ονομάζεται IMG3456787.jpg, γιατί την βγάλαμε με την φωτογραφική μηχανή και αυτόματα πήρε αυτό το όνομα. Θέλουμε να την βάλουμε σε μια ανάρτηση που είναι σχετική με αυτή την μάρκα μηχανών. Όταν θα την ανεβάζουμε στο Blogger για να διακοσμήσει την ανάρτηση μας, καλό θα ήταν να της αλλάξουμε την ονομασία και να την πούμε harley-davidson-motorcycle.jpg, γιατί πολύ απλά αυτό απεικονίζει!

Καλό θα είναι να συμπιέσουμε την εικόνα και να την προσαρμόσουμε στο κατάλληλο μέγεθος, για να φαίνεται στην ανάρτηση μας, πριν την ανεβάσουμε. Αυτό μπορεί να γίνει online εύκολα, χωρίς να χαθεί η ποιότητα της οπτικά, τουλάχιστον δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Υπάρχουν πολύ καλά site που κανουν εξαιρετική δουλειά, όπως το TinyPNG και το Οptimizilla και άλλα πολλά για την αλλαγή μεγέθους. Είναι σημαντικό βήμα αυτό, γιατί διατηρείται γρήγορη η ταχύτητα φόρτωσης των αναρτήσεων, κάτι που επίσης βοηθάει στην βελτίωση της ποιότητας και κατάταξης του blog.

Από την στιγμή που πατήσουμε Εισαγωγή Εικόνας και την ανεβάσουμε, θα πρέπει πατώντας πάνω της, να πάμε στις Ιδιότητες. Εκει θα της προσθέσουμε, Τίτλο και το σημαντικότερο Εναλλακτικό κείμενο ως σύντομη περιγραφή, με τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά.

Με όλα αυτά, επιτυγχάνουμε την καλύτερη βελτιστοποίηση της εικόνας. Δείτε το πιο ζωντανά σε βίντεο:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.