Αρχική στοιχημα Ασιάτικα στοιχήματα-handicaps

Ασιάτικα στοιχήματα-handicaps

397
0
Ασιάτικο στοίχημα handicap

Ασιατικά στοιχήματα-Ασιατικό Χάντικαπ

Το ασιατικό χάντικαπ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα είδη στοιχηματισμού που έχει μεγάλη απήχηση λόγω των ευνοϊκών όρων που έχει ο παίκτης. Ουσιαστικά στο ασιατικό χάντικαπ, απουσιάζει το σημείο της ισοπαλίας. Σε όλα τα ασιατικά στοιχήματα δεν υπάρχει το σημείο της ισοπαλίας. Κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως οι πιθανότητες για τον παίκτη αυξάνονται στο 50% από 33,3% που έχει θεωρητικά κάθε σημείο. Θα βρείτε το ασιατικό χάντικαπ σε πολλές μορφές αλλά βασίζεται σε δυο κατηγορίες. Στα σημεία (1Χ2) και στα Under/Over. Παρακάτω αναγράφονται αναλυτικά όλοι οι συνδυασμοί ασιατικού στοιχήματος σε σημεία καθώς και σε under-over. Αναλύουμε την κάθε επιλογή, πότε κερδίζει και πότε χάνει ένας παίκτης. Στο τέλος αξίζει να διαβάσετε και κάποια χρήσιμα tips περί ασιατικών στοιχημάτων.

1) Level 0 (ή asian -0, ή asian 0:0)

Η πιο απλή μορφή ασιατικού στοιχήματος. Ο μπουκ δίνει τιμές στον άσσο και στο διπλό αποκλείοντας το σημείο της ισοπαλίας. Αν ποντάρεις σε μια ομάδα με level 0 τότε κερδίζεις την προσφερόμενη απόδοση ΜΟΝΟ αν κερδίσει η ομάδα που επέλεξες, χάνεις μόνο αν ηττηθεί η ομάδα που πόνταρες. Σε περίπτωση ισοπαλίας ο παίκτης παίρνει πίσω το ποντάρισμα του εξ ολοκλήρου!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Ας υποθέσουμε ότι παίζουν ΜΙΛΑΝ – ΡΟΜΑ και οι κανονικές αποδόσεις είναι 2,50-3,20-2,50 σε 1Χ2 τότε σε ασιατικό χάντικαπ θα είναι 1,90 στον άσσο και 1,90 στο διπλό. Αν παίξουμε ΜΙΛΑΝ σε ασιατικό level 0, τότε θα πληρωθούμε το 1,90 ΜΟΝΟ αν κερδίσει η ΜΙΛΑΝ, αν χάσει το στοίχημα θεωρείται χαμένο ενώ αν το παιχνίδι λήξει ισοπαλία θα μας επιστραφεί το ποντάρισμα κατά 100%.

2) Χάντικαπ +0,5 και -0,5

Άλλη μια αρκετά συχνή μορφή ασιατικού χάντικαπ. Το ασιατικό +0,5 σημαίνει ότι προσθέτουμε “μισό γκολ” στο τελικό αποτέλεσμα υπέρ της ομάδας που έχουμε επιλέξει. Αυτό το “μισό γκολ” (για αυτό είναι +0,5) είναι θεωρητικό καθώς όλα τα σκορ αγώνων λήγουν σε ακέραιο αριθμό αλλά μπαίνει για να αποκλείσει το σημείο της ισοπαλίας! Ο παίκτης που ποντάρει +0,5 υπέρ μια ομάδας κερδίζει την προσφερόμενη απόδοση σε περιπτώσεις νίκης ή ισοπαλίας.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Ας υποθέσουμε ότι παίζει ΜΙΛΑΝ – ΡΟΜΑ και παίζουμε ΡΟΜΑ σε ασιατικό +0,5 τότε το στοίχημα θεωρείται κερδισμένο σε περίπτωση ισοπαλίας ή νίκης της ΡΟΜΑ. Αν κερδίσει η ΜΙΛΑΝ το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

Στην περίπτωση που επιλέξουμε ασιατικό -0,5 τότε κερδίζουμε ΜΟΝΟ σε περίπτωση νίκης ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

3) Χάντικαπ +1 και -1

Όταν ποντάρεις σε μια ομάδα σε ασιατικό χάντικαπ +1 τότε κερδίζεις την προσφερόμενη απόδοση αν αυτή η ομάδα νικήσει ή φέρει ισοπαλία. Σε περίπτωση που η ομάδα στην οποία ποντάραμε ηττηθεί με 1 γκολ ακριβώς (π.χ 1-0, 2-1, 5-4) τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα ακέραιο. Το στοίχημα θεωρείται χαμένο αν η ομάδα που επιλέξαμε ηττηθεί με 2 ή περισσότερα γκολ (π.χ 2-0, 3-1, 4-0). Όταν ποντάρεις σε μια ομάδα σε ασιατικό -1 γκολ τότε κερδίζεις μόνο αν η ομάδα αυτή κερδίσει με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά (π.χ 2-0, 3-1, 5-2). Σε περίπτωση που αυτή ομάδα κερδίσει με 1 γκολ ακριβώς (π.χ 1-0, 2-1, 3-2) τότε έρχεται ισοπαλία στοιχηματικά και επιστρέφεται το ποντάρισμα πίσω στον παίκτη. Σε περίπτωση που η ομάδα δεν κερδίσει, το στοίχημα χάνεται.

4) Χάντικαπ +1,5 και -1,5

Αυτό το είδος ασιατικού στοιχήματος χρησιμοποιείται ως επί των πλείστων σε περιπτώσεις αγώνων όπου το φαβορί είναι ξεκάθαρο. Ουσιαστικά στο +1,5 προσθέτουμε “ενάμιση γκολ” στο τελικό αποτέλεσμα υπέρ του αουτσάιντερ ενώ στην περίπτωση του -1,5 αφαιρούμε “ενάμιση γκολ” από το φαβορί στο τελικό σκορ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Στο παιχνίδι ΜΙΛΑΝ – ΛΙΒΟΡΝΟ αν επιλέξουμε ΛΙΒΟΡΝΟ ασιατικό στοίχημα +1,5 τότε κερδίζουμε την προσφερόμενη απόδοση σε περίπτωση νίκης ΛΙΒΟΡΝΟ, ισοπαλίας καθώς και σε περίπτωση όπου η ΛΙΒΟΡΝΟ θα ηττηθεί με 1 ακριβώς γκολ διαφορά καθώς το “ενάμιση γκολ” που θα προσθέσουμε της δίνει θεωρητικά προβάδισμα μισού γκολ. Αν λήξει 2-1 τότε το ασιατικό +1,5 διαμορφώνει στοιχηματικά το τελικό σκορ 2-2,5 …όπου στοιχηματικά κερδίζει η ΛΙΒΟΡΝΟ. Χαμένο θεωρείται το στοίχημα αν κερδίσει η ΜΙΛΑΝ με 2 ή περισσότερα γκολ.

Το ασιατικό -1,5 επιλέγεται υπέρ ενός φαβορί όπου προβλέπουμε άνετη επικράτηση και ουσιαστικά δίνουμε αβάντσο 1,5 γκολ. Σε περίπτωση νίκης με 1 γκολ ακριβώς το στοίχημα χαμένο, παρομοίως και αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο. 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Στο παιχνίδι ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ αν επιλέξουμε το ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ασιατικό -1,5 τότε κερδίζουμε σε περίπτωση νίκης της ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ με 2 ή περισσότερα γκολ (π.χ 2-0, 3-0, 4-2). Αν κερδίσει με 1 γκολ ακριβώς (π.χ 1-0, 3-2, 5-4) το στοίχημα χάνεται.

5) Χάντικαπ +2 και -2

Παρόμοια περίπτωση με τα ασιατικά χάντικαπ +1 και -1 με μόνη διαφορά το όριο των γκολ. Επιλέγεται πάλι αυτή η περίπτωση σε αγώνες με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Αν επιλέξουμε ένα αουτσάιντερ σε ασιατικό +2 τότε κερδίζουμε την προσφερόμενη απόδοση σε περίπτωση νίκης, ισοπαλίας ή ακόμα και ήττας με 1 γκολ (π.χ 2-1, 3-2, 1-0). Αν το αουτσάιντερ ηττηθεί ακριβώς με 2 γκολ διαφορά το στοίχημα θεωρείται ισοπαλία στοιχηματικά και επιστρέφεται το ποντάρισμα πίσω ακέραιο (π.χ 2-0, 4-2, 3-1). Το στοίχημα χάνεται αν το φαβορί κερδίσει με 3 ή περισσότερα γκολ διαφορά. Το ασιατικό -2 επιλέγεται σε φαβορί ομάδες όπου πιστεύουμε ότι το φαβορί θα κερδίσει εύκολα με 3 ή περισσότερα γκολ διαφορά. Τότε μόνο κερδίζουμε την προσφερόμενη απόδοση. Αν το φαβορί κερδίσει με 2 γκολ ακριβώς τότε υπάρχει ισοπαλία στοιχηματικά και παίρνουμε το ποντάρισμα πίσω. Αν το φαβορί κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, φέρει ισοπαλία ή ηττηθεί το στοίχημα θεωρείται χαμένο. 


Υπάρχουν επίσης και άλλοι συνδυασμοί που προκύπτουν από την ένωση δυο ασιατικών στοιχημάτων σε μια μορφή και είναι λίγο πιο περίπλοκοι. Όπως είναι το “ασιατικό +0,25” που προκύπτει από την ένωση του ασιατικού 0 και του ασιατικού +0,5 (η μέση των τιμών τους είναι το 0,25), όπως επίσης και το “ασιατικό -0,75” που προκύπτει από την ένωση του ασιατικού -0,5 και του ασιατικού -1(η μέση των τιμών τους είναι στο 1,75). Ας τα δούμε αναλυτικά και αυτά… 

 
I) Χάντικαπ +0,25 και -0,25 (θα το βρείτε επίσης “+0&+0,5” ή “-0&-0,5”)
 
Στην περίπτωση που επιλέξουμε ασιατικό +0,25 υπέρ μιας ομάδας κερδίζουμε την προσφερόμενη απόδοση αν αυτή η ομάδα κερδίσει. Αν φέρει ισοπαλία κερδίζουμε τη μισή απόδοση ενώ αν ηττηθεί το στοίχημα θεωρείται χαμένο.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Στο παιχνίδι ΜΙΛΑΝ – ΡΟΜΑ η απόδοση στο ασιατικό +0,25 για τη ΜΙΛΑΝ προσφέρεται στο 1,70 και ποντάρουμε 100€. Αν η ΜΙΛΑΝ κερδίσει πληρωνόμαστε 170€, αν η ΜΙΛΑΝ φέρει ισοπαλία πληρωνόμαστε 135€ (τη μισή απόδοση δηλαδή) και αν η ΜΙΛΑΝ ηττηθεί το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Στην περίπτωση του ασιατικού -0,25 θέλουμε ΜΟΝΟ νίκη της επιλεγμένης ομάδας για να κερδίσουμε την προσφερόμενη απόδοση. Σε περίπτωση ισοπαλίας,επιστρέφεται το ΜΙΣΟ ποντάρισμα πίσω ενώ αν η ομάδα ηττηθεί, το στοίχημα θεωρείται χαμένο.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Στο παιχνίδι ΜΙΛΑΝ – ΡΟΜΑ ο άσσος της ΜΙΛΑΝ σε ασιατικό -0,25 θα πληρώνει περίπου 2,10 αν ο κανονικός άσσος (σε αποδόσεις 1Χ2) πληρώνει 2,50 και ποντάρουμε 100€. Αν η ΜΙΛΑΝ κερδίσει θα πληρωθούμε 210€ ενώ η ΜΙΛΑΝ φέρει ισοπαλία θα πληρωθούμε 50€ (επιστροφή μισού πονταρίσματος) ενώ αν η ΜΙΛΑΝ ηττηθεί, το στοίχημα θεωρείται χαμένο.
 
II) Χάντικαπ +0,75 και -0,75 (θα το βρείτε επίσης “+0,5&+1” ή “-0,5&-1)
 
Στην περίπτωση που επιλέξουμε ένα αουτσάιντερ σε ασιατικό +0,75 κερδίζουμε την προσφερόμενη απόδοση μόνο αν το αουτσάιντερ φέρει ισοπαλία ή πάρει τη νίκη. Αν το αουτσάιντερ ηττηθεί με ένα γκολ ακριβώς μας επιστρέφεται το ΜΙΣΟ ποντάρισμα πίσω. Αν το αουτσάιντερ ηττηθεί με 2 ή περισσότερα γκολ το στοίχημα θεωρείται χαμένο. 
Στην περίπτωση που επιλέξουμε ένα φαβορί σε ασιατικό -0,75 κερδίζουμε την προσφερόμενη απόδοση αν το φαβορί κερδίσει με 2 ή περισσότερα γκολ ενώ σε περίπτωση που το φαβορί κερδίσει με ένα γκολ ακριβώς τότε ο παίκτης κερδίζει τη μισή απόδοση! Αν το φαβορί ηττηθεί ή φέρει ισοπαλία, το στοίχημα χάνεται. 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Στο παιχνίδι ΜΙΛΑΝ – ΚΙΕΒΟ επιλέγουμε νίκη ΜΙΛΑΝ σε ασιατικό -0,75 σε απόδοση 1,70 όπου ποντάρουμε 100€. Αν η ΜΙΛΑΝ κερδίσει με δυο ή περισσότερα γκολ (π.χ 3-1, 2-0, 4-0) τότε θα πληρωθούμε 170€. Αν η ΜΙΛΑΝ κερδίσει με ένα γκολ διαφορά (π.χ 1-0, 2-1, 3-2) τότε θα πληρωθούμε 135€. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας της ΜΙΛΑΝ χάνουμε τα 100€ του πονταρίσματος.
 
ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΕ UNDER-OVER
 
Πλην των κλασσικών περιπτώσεων under-over με line τα 2.5, 3.5 ή και 1.5 γκολ υπάρχουν και περιπτώσεις ασιατικών στοιχημάτων σε under-over που θα τα βρείτε ως “over 2 goal” ή “under 3 goal”. Για να δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει στις πιο συχνές περιπτώσεις under-over ασιατικών στοιχημάτων.
 
1) Χάντικαπ under/over 2 γκολ
 
Στην περίπτωση όπου επιλέξουμε under 2 goal σε ένα παιχνίδι κερδίζουμε την προσφερόμενη απόδοση αν επιτευχθούν συνολικά 0 ή 1 γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 2 γκολ ούτε κερδίζετε, ούτε χάνετε, έχουμε επιστροφή πονταρίσματος. Αν σημειωθούν 3 ή περισσότερα τέρματα το στοίχημα χάνεται. 
Αντίστοιχα αν επιλέξετε over 2 goal τότε κερδίζετε αν σημειωθούν 3 ή περισσότερα τέρματα ενώ αν σημειωθούν 2 γκολ ακριβώς τότε το στοίχημα θεωρείται ισοπαλία και έχουμε επιστροφή πονταρίσματος. Τέλος, αν σημειωθούν 0 ή 1 γκολ τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο.
 
2) Χάντικαπ under/over 3 γκολ
 
Ίδια ακριβώς περίπτωση με την παραπάνω με μόνη διαφορά το όριο (line) των γκολ. Σε περίπτωση που ποντάρουμε σε under 3 goal για να κερδίσουμε πρέπει να επιτευχθούν συνολικά 0, 1 ή 2 τέρματα. Αν επιτευχθούν 3 τέρματα τότε το στοίχημα θεωρείται ισόπαλο και παίρνουμε τα λεφτά του πονταρίσματος πίσω. Ενώ αν επιτευχθούν 4 ή περισσότερα τέρματα χάνουμε το στοίχημα. 
Αν επιλέξουμε το ασιατικό over 3 goal τότε κερδίζουμε αν επιτευχθούν 4 ή περισσότερα τέρματα. Αν επιτευχθούν ακριβώς 3 γκολ τότε παίρνουμε όλο το ποντάρισμα πίσω ενώ αν επιτευχθούν από 0-2 τέρματα το στοίχημα θεωρείται χαμένο. 

Και σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να γίνουν συνδυασμοί ασιατικών στοιχημάτων. Μην εκπλαγείτε αν συναντήσετε κάποιο… over 2, 25 goal ή ένα under 2,75 goal!! Ας δούμε τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. 

 
I) Χάντικαπ under/over 2,25 γκολ (ένωση των line 2&2,5)
 
Αν επιλέξουμε ένα under 2,25 goal τότε κερδίζουμε ολόκληρη την απόδοση αν επιτευχθούν 0 ή 1 τέρματα. Σε περίπτωση που επιτευχθούν 2 ακριβώς τέρματα, τότε κερδίζουμε τη ΜΙΣΗ απόδοση. Αν επιτευχθούν 3 ή περισσότερα τέρματα, το στοίχημα θεωρείται χαμένο. 
Στην περίπτωση που επιλέξουμε ένα over 2,25 goal τότε κερδίζουμε αν επιτευχθούν 3 ή περισσότερα τέρματα. Αν επιτευχθούν 2 ακριβώς τέρματα τότε μας επιστρέφεται το ΜΙΣΟ ποντάρισμα. Αν σημειωθούν 0 ή 1 τέρματα το στοίχημα θωρείται χαμένο.
 
II) Χάντικαπ under/over 2,75 goal (ένωση των line 2,5&3)
 
Στην περίπτωση που επιλέξουμε το under 2,75 goal κερδίζουμε την προσφερόμενη απόδοση αν επιτευχθούν 0,1 ή 2 γκολ. Αν σημειωθούν 3 ακριβώς τέρματα τότε παίρνουμε πίσω το ΜΙΣΟ ποντάρισμα. Σε περίπτωση που σημειωθούν 4 ή παραπάνω γκολ το στοίχημα θεωρείται χαμένο. 
Αν ποντάρουμε στο over 2,75 goal τότε κερδίζουμε αν σημειωθούν 4 ή περισσότερα γκολ ενώ αν σημειωθούν 3 ακριβώς γκολ κερδίζουμε τη ΜΙΣΗ απόδοση. Τέλος, αν σημειωθούν από 0-2 τέρματα το στοίχημα χάνεται.
 

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS

– Μην παίζετε διπλές ευκαιρίες! Αν θέλετε στο παιχνίδι π.χ ΜΙΛΑΝ – ΡΟΜΑ να παίξετε Χ2 υπέρ της Ρόμα προτιμήστε το “ασιατικό +0,5” για ΡΟΜΑ. Θα κερδίσετε και θα χάσετε στις ΙΔΙΕΣ ακριβώς περιπτώσεις αλλά το “ασιατικό +0,5” πληρώνει ΠΑΝΤΑ κάτι παραπάνω από το “Χ2” της διπλής ευκαιρίας. Αυτό εξηγείται από τη διαφορά γκανιότας των δυο γεγονότων αφού η Δ.Ε βγαίνει από τρία σημεία (1Χ2) ενώ το ασιατικό από δυο σημεία (1 ή 2). Αντίστοιχα αν θέλετε το 1Χ Δ.Ε, προτιμήστε το ασιατικό +0,5 για τη ΜΙΛΑΝ. 

– Όπου βλέπετε άνετη νίκη γηπεδούχου προτιμήστε τις επιλογές ασιατικών με -1, -1,5 ή μεγαλύτερο line (ανάλογα με την περίπτωση). Aυτό διότι αντί να πληρωθείτε το 1,25 του “απλού” άσσου, θα ρισκάρετε σε αποδόσεις 1,66-1,80. Έχω τονίσει επανειλημμένως πως… όταν θα πνιγούμε θα γίνει στα βαθιά και όχι στα ρηχά!

– Σε πρωταθλήματα όπου σημειώνονται αρκετά γκολ, αξίζει το κυνήγι των over 3 ή 3,5 goal καθώς προσφέρονται σε δελεαστικές αποδόσεις. 

– Προσωπικά αποφεύγω το στοίχημα 4-6 τέρματα σε αγώνες που “μυρίζουν” γκολ. Προτιμώ να ποντάρω over 3.5 ή over 4 που παίζονται σε παρόμοιες αποδόσεις (ίσως και καλύτερες αν επιλέξετε 4-6 τέρματα στον ΟΠΑΠ). Έτσι κερδίζουμε ακόμη κι αν επιτευχθούν 7+ γκολ.

ΠΗΓΗ : www.asian-bets.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.