Αρχική blog Ανάλυση των ετικετών κεφαλίδας

Ανάλυση των ετικετών κεφαλίδας

491
0
robot-headers-tag
Οι ετικέτες κεφαλίδας που υπάρχουν στις Ρυθμίσεις – Προτιμήσεις Αναζήτησης που υπάρχουν στο Blogger χρησιμοποιούνται γενικά για να επιτρέψουν ή όχι στην μηχανές αναζήτησης να εκτελέσουν διάφορα καθήκοντα. Πιο αναλυτικά:

all – Επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης να ψάξει όλο το περιεχόμενο του blog χωρίς περιορισμούς.
noindex – Αυτή η ετικέτα απαγορεύει στις μηχανές αναζήτησης να προσθέσουν το περιεχόμενο του blog στο ευρετήριο τους, ώστε να μην είναι προσβάσιμο σε αποτελέσματα αναζήτησης.

nofollow – Χρησιμοποιείται για τους εξωτερικούς συνδέσμους που παραπέμπουν οι σελίδες στο blog μας. Με την ετικέτα αυτή, λέμε στις μηχανές αναζήτησης να μην ακολουθούν τους συνδέσμους αυτούς. Παράλληλα, να μην τους συνδέουν με το ποιότητα του blog μας. Αυτό γιατί μπορεί να μην είναι αξιόπιστοι και να θίγουν την κατάταξη μας.

none – Αυτή η ετικέτα είναι συνδυασμός του noindex και nofollow, δηλαδή ούτε προστίθεται το περιεχόμενο του blog στο ευρετήριο τους, ούτε θίγεται η αξιοπιστία του blog από τους εξωτερικούς μας συνδέσμους.

noarchive – Η Google αποθηκεύει ένα αντίγραφο του blog/website μας, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορεί να εμφανιστεί, λόγω πχ. αδυναμίας του server που το φιλοξενεί. Με αυτή την ετικέτα απαγορεύουμε στην μηχανή αναζήτησης της, να την αποθηκεύει.

nosnippet – Αυτή η ετικέτα χρησιμεύει εάν δεν θέλουμε να εμφανίζεται μια μικρή περιγραφή στα αποτελέσματα αναζήτησης, που δηλώνει τι θα βρει ο χρήστης, αν μπει στο blog μας.

noodp – To ODP (Open Directory Project) ή Dmoz είναι ένα χειροκίνητο δίκτυο αναζήτησης στο οποίο μπορεί να έχουμε προστεθεί. Η Google πολλές φορές το χρησιμοποιεί για να εξάγει πληροφορίες στα αποτελέσματα αναζήτησης της. Με αυτή την ετικέτα, απαγορεύουμε να το χρησιμοποιεί, μόνο οι πληροφορίες που έχουμε δώσει στο ευρετήριο της ισχύουν.

notranslate – Αν δεν θέλετε να παρέχεται μετάφραση στο blog σας για επισκέπτες που χρησιμοποιούν άλλη γλώσσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ετικέτα κεφαλίδας.

noimageindex – Αυτή η ετικέτα ενδείκνυται, εάν δεν θέλετε οι εικόνες σας να μπουν στο ευρετήριο του Google. Έτσι δεν θα γίνουν ορατές στο ευρύ κοινό, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να τις χρησιμοποιήσουν.

unavailable_after – Με αυτή την ετικέτα μπορείτε στο πεδίο που υπάρχει μετά, να δηλώσετε από πότε το περιεχόμενο του blog/website σας να μην είναι διαθέσιμο στο ευρετήριο της μηχανής αναζήτησης της Google.

custom robots header tags blogger

Δείτε στο παρακάτω video, τις καλύτερες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.